ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnsanı hayata hazırlayan en önemli kurum eğitim kurumudur

İnsanı hayata hazırlayan en önemli kurum eğitim kurumudur
YAYINLAMA: 10 Mart 2024 / 13.24
GÜNCELLEME: 10 Mart 2024 / 13.24

İnsanı hayata hazırlayan, topluma faydalı bireyler olarak yetiştiren en önemli kurumun eğitim kurumu olduğu ifade edildi.

Vali Bilgin, yaptığı yazılı açıklamada, geleceğin teminatı olan çocukların ve gençlerin iyi eğitim almasının hayati önem taşıdığını, içinde bulunulan bilgi ve teknoloji çağında çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmanın yolunun başarılı bir eğitimden geçtiğini belirtti.

Gelecekte ülke yönetiminde ve Türk toplumunun gelişmesinde çeşitli sorumluluklar üstlenecek gençlerin en iyi seviyede yetiştirmelerinin, ülke ve toplum geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirten Bilgin, şunları kaydetti: “İnsanı hayata hazırlayan, topluma faydalı bireyler olarak yetiştiren en önemli kurum, eğitim kurumudur içinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağının gereği olarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin, çağın bilgi ve teknolojisi ile yetişmeleri başlıca hedefimizdir. Toplumumuzun kalkınması, zenginleşmesi, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesi, çağdaş medeniyeti yakalaması ancak eğitimle mümkündür. Vatanını ve milletini seven, bilgili, bilinçli, Türk toplumunun milli ve manevi değerlerine bağlı, çevreyi ve doğayı koruyan, ruh ve beden sağlığına sahip, doğru düşünen ve sağlıklı karar veren bir toplum oluşturmak istiyorsak eğitim ve öğretime önem vermek zorundayız.”

Eğitimde kalitenin artırılması amacıyla başlattıkları ‘Okulunu Yap Adını Yaşat’ kampanyasının etkili olarak devam ettiğini kaydeden Bilgin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesini yakalamak, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden ileri olan toplumların ötesine geçmek, dünyada söz sahibi olmak için yetişmiş insan gücüne sahip olmak gerektiği tartışılmaz bir gerçektir. Zira, hızla değişen ve gelişen çağdaş dünyada en çok ihtiyaç duyulan güç, çağın bilgi ve birikimine sahip, yetişmiş insan gücüdür. Bu da ancak, çağın bilgi ve teknolojisi ile donatılmış eğitim öğretim kurumlarına sahip olmakla mümkündür. Bu hedefe ulaşmak için başlattığımız kampanyaya hayırseverler büyük destek verdi. Bu desteğin sürmesini bekliyoruz sanayi ve ticaret alanındaki gelişmişliği, ferdi girişimcilikte ki öncülüğüyle ülkemizin önde gelen illerinden Gaziantep, eğitimde de başarıyı yakalamak zorundadır. Bunun için yeni okul ve derslikler yaparak, okul ve derslik sayısını artırmak suretiyle sınıflardaki öğrenci mevcudunu standart seviyeye indirmek durumundayız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *