ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İş yapmadan puan kazanmaya çalışıyor

İş yapmadan puan kazanmaya çalışıyor
YAYINLAMA: 05 Mart 2024 / 17.04
GÜNCELLEME: 05 Mart 2024 / 17.04

5 yılda 500 proje vadiyle göreve gelen Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can proje üretemediği için dedikodu ve geçmiş yönetimleri suçlamayla zaman geçirdiğini ve puan toplamaya çalıştığını belirten Şahinbey eski Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, “Gördük ki 5.5 aylık süre üç belediye içinde boşa geçirildi. Özellikle Şahinbey Belediyesi, halkın 5.5 ayını çalmıştır. Sayın Ömer Can, çeşitli vesilelerle çıktığı basında geçmiş dönemi suçlayarak hiçbir iş yapmadan puan kazanmaya çalışmaktadır, siyasetçinin ve yöneticinin esas görevi hizmet üretmek ve kentin geleceğini planlamaktadır. Lafla 5.5 ayı geçiren Can, bugüne dek Şahinbey'e bir tek çivi çakmamıştır. 5 yılda 500 proje edebiyatıyla iş başına gelen Can, maalesef bir tek ihale dahi yapamamıştır” dedi.

Önce bedava yaptırdığını sonra da 65 milyar ödediğini söyledi

Şahinbey Belediyesi’nin kısa sürede tutarsızlığıyla gündeme geldiğini, ciddiyetsiz açıklamalarla görevini hafife aldığını vurgulayan Ağyüz, “Sayın Can, şu ana kadar üç kalemde iş yapmıştır. Biri “Hiç para ödemeden belediyenin dışını restore ettim” dediği belediye binasını yenilemiştir. Önceki günkü açıklamasında da aynı yer için 65 milyar ödediğini söyledi. Ya ilk demeci yanlış, ya son demeci yanlış. Ayrıca ikinci icraatı partisinin siyasi simgesi olan mavi beyaza kaldırımları boyamaktı. En son icraatı çöp konteynerlerini kaldırmaktır. En büyük icraatı iş barışını zedeleyerek işçi memur arasında kıyım yaparak baskıcı uygulamalarıyla kalifiye elemanları işten uzaklaştırmaktır” diye konuştu.

İnsanların canını yakarak belediyeye rant elde ediyor

Belediyeciliğin asli işi olan hizmet yerine, dar gelirli halkın üzerinden Şahinbey Belediyesine rant sağlamaya çalışıldığını belirten Ağyüz, “Ömer Can üç-beş yıl önce garibanların yaptığı inşaatlara zabıt tutarak 5-10 milyar salma atıyor ve belediyeye rant elde etmeye çalışıyor. 388 inşaattan 444 milyar para aldım, bunu da taksite bağladım diyor. Zaten uygulaması suç, takside bağlanması daha büyük bir suç. Kaçak yapılaşma para cezasıyla önlenemez. İmara uygun hale getirdiğin parselleri ruhsata bağlamakla çözülür” dedi.

Bölgenin tek projesini İptal etmek istiyorlar

Çarpık kentleşmeyi önleyecek, sosyal barışı artıracak, bölgenin tek ve en önemli projesi olan Nüve konut projesinden rant sağlamak amacıyla binlerce insanın mağdur edilmek istendiğini belirten Ağyüz, “Sayın Can, 10 bine yakın insanın hak sahibi olmak için can attığı, yoğun talep üzerinde kurayla bin 700 kişinin sahip olduğu Nüve konut projesini İptal ettiğini söylüyor. Nüve Konut projesi ve Karataş toplu konut projesi bölgede tek projesidir. Nüve Konut projesinin amacı bugün kendisinin mücadele ettiğini sandığı, para cezalarıyla gidermeye çalıştığı kaçak yapılaşmayı ortadan kaldırmak için uygulanan bir projedir. Bin 700 kişiye belediye meclis kararı ve noter huzuruyla arsa dağıtılmıştır. Bu bin 700 kişinin hakları ne olacak? Bu bin 700 kişiden halen neden para almaya devam ediyorlar? Hem para almaya devam edeceksiniz hem de ben İptal ettim diyeceksiniz. Bu konuşmaların elle tutulur yanı yoktur” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *