ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İşsizliği ve yoksulluğu aşmanın yolu yatırımlardan geçer

İşsizliği ve yoksulluğu aşmanın yolu yatırımlardan geçer
YAYINLAMA: 24 Mayıs 2024 / 10.59
GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2024 / 10.59

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ve Meclis Başkanı Mustafa Geylani, yaptıkları ortak açıklamada, Türkiye'nin en önemli problemleri olan işsizliği ve yoksulluğu aşmanın yolunun, yatırımların önünün açılmasına bağlı olduğunu bildirdiler.

Açıklamada, ülkenin kararlılık, birlik ve beraberlik içinde zorlukların üstesinden gelebileceği belirtildi. Toplumları ayakta tutan unsurların milli ve manevi değerlerle gelenek ve görenekler olduğunu, ülkenin zorlukları aşabilmesi için herkese önemli görevler düştüğü vurgulanan açıklamada şöyle denildi: "Ülkemizin önünde büyük sorunlar bulunuyor, ancak bizler kararlılıkla bu sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Yeter ki insanlarımıza güvenelim ve özverili bir şekilde çalışalım.

Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi girişimci ve cesur insanlarımızın önü açılırsa yatırımlar hızla artacak bu vesileyle üretim, istihdam ve ihracat rakamlarımız katlanarak artacaktır." Açıklamalarında Aslan ve Geylani, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle tüm Gazianteplilerin ve iş aleminin bayramını kutlarken, bölgenin son birkaç yıldır bu özel günlere sıkıntılarla girdiğini, sıcak savaşın son yıllarda yaşanan ciddi ekonomik problemlerin toplumdaki yardımlaşma ve dayanışma duygusunun önemini daha da ortaya koyduğunu belirtti.

Toplumun tüm kesimlerinin huzurlu ve mutlu olabilmesi için küçülen ekonominin büyümesi, yatırımların daha da hız kazanması, istihdamın artması ve ihracatın sürekli artış trendi göstermesi gerektiği vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Türkiye'nin son dönemlerde yaşadığı her gelişmeden Gaziantep'te nasibini alıyor. 2004 yılının son aylarını yaşadığımız şu günlerde 2005 yılında ülkemizin zor günleri geride bırakarak, refaha ulaşması en büyük dileğimizdir. Bu duygularla Ramazan Bayramı'nın herkese mutluluk, başarı, barış ve dostluk getirmesini temenni ediyoruz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *