ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kaçak su kullananlara da 2-5 yıl arası hapis geliyor

Kaçak su kullananlara da 2-5 yıl arası hapis geliyor
YAYINLAMA: 15 Ekim 2024 / 10.27
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2024 / 10.27

GASKİ Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy, yeni Türk Ceza Yasası'na göre kaçak elektrik kullananlara hapis cezası olduğu gibi kaçak su kullananlara da hapis cezası geldiğini açıkladı.

Uslusoy, "Yeni TCK'ya gire, kaçak su kullanmanın cezası da büyük. Artık GASKİ’ de ciddi bir yapılanmaya gidiyor. Denetimler artacak. Yeni dönemde 200 tane ilave sayaç aldık ve bunları belirli noktalara monte ederek hangi mahallenin ne kadar su kullandığı ve kaçak su kullanımı hangi mahalle de olduğunu tespit edeceğiz" dedi.

Biz kaçak su kullananları yakaladığımızda GASKİ Yönetmeliğe göre ceza kesiyoruz ve bunu ödemesi için yakalanana belli bir müddet veriyoruz. Verilen bu müddet zarfında kaçak su kullanan bu cezayı yatırmaz ise hukuki süreç başlıyor. Cezayı ödenmediği taktirde 2 yıl ile 5 yıl arası hapis cezası ile cezalanıyor" diye açıklamada bulundu.

Kaçak su kullanımını önlemek için 2004 yılında abonelik ve su ücret tarifesinde indirime gidildiğini hatırlatan Uslusoy, Bu indirim ile 2003 yılında abone olan sayısı bin 800 iken, indirimden sonra 32 bine yükseldi. Ben vatandaşların kaçak su kullanmamasını ve cezanın yanı sıra kimsenin hakkına tecavüz etmemesini istiyorum. Ayrıca ceza ürkütücü olabilir, ama bu kaçak kullanım sadece ceza tutarının fazla olması ile önlenmez, denetimlerin artırılması ve vatandaşların bilinçli olması gerekir" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *