ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kadın mücadele etmeli teslimiyetçi olmamalı

Kadın mücadele etmeli teslimiyetçi olmamalı
YAYINLAMA: 08 Ekim 2024 / 18.17
GÜNCELLEME: 08 Ekim 2024 / 18.17

CHP İl Kadın Kolları'nın Baro Lokali'nde gerçekleyen toplantısında, dünyada kadının yeri ve kadın ile ilgili sorunlar dile getirildi.

Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Duran Ergetir, kadın erkek fark etmez. İnsan insandır. Herkes eşit olmalıdır. Ne yazık ki erkek egemen bir ülkede yaşıyoruz. Kadının toplumda çok büyük sorunları var. Kadınlarımızın mücadele etmesi, teslimiyetçi davranmaması gerekir dedi. CHP Şahinbey İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Hortoğlu ise, kadınların bastırılmış ve yok edilmiş haklarını kazanması gerektiğini vurgularken, "6 Mart'ta İstanbul'daki eylemde hükümetin kadınlara ne kadar değer verdiğini gördük" diye konuştu.

Atatürk'ün 1924'te kadınlara vatandaşlık hakkı verdiğini söyleyen CHP Şehitkamil Başkanı Birsen Çepe, "Şu an gelişmiş ülkeler olan İtalya, Fransa ve İsviçre'ye bile kadınlara bu hakları 1944'den sonra verildi" dedi. Biz bu haklarımıza sahip olalım. Bugün kadınlar çağ dışı bir uygulama ile karşı karşıyadır. Evlerde, tarlalarda çalışma hakkı tanınan kadına söz hakkı verilmemiştir. Mustafa Kemal Türk kadınına "Sen omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın" demiştir. Bizi geriye götürecek uygulamalara geriye götürecek her şeye karşıyız" dedi.

Toplantıya konuk olan Doç. Dr. Haluk Savaş, "Yeryüzünde kadınlar eziliyor. Kadının eğitim sorunu daha büyük bir sorundur. Urfa'da Gaziantep'te bir kız çocuğu okumak istesin karşısına kaç engel çıkar? Bunun için güç birliği olması gerekir. Bundan dolayı size büyük işler düşüyor" dedi.

CHP İl Kadın Kolu Başkanı Gülten Gülsu da "Hem evde hem işte eşiklik ve özgürlük talebiyle haklarımızı istiyorum. Yanlış politikalar yüzünden kadınla hep mağdur oluyor. Şiddet ve töre cinayetlerine kadınlar yoğun şekilde maruz kalıyor. Her üç kadından biri dayak yiyor ve tacize uğruyor. Kadın sığınma evleri ülkemizde yok sayıdadır" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *