ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kale turizme kazandırılıyor

Kale turizme kazandırılıyor
YAYINLAMA: 07 Aralık 2021 / 14.47
GÜNCELLEME: 07 Aralık 2021 / 14.47
Kalenin çevre düzenlemesi nedeniyle, çevrede bulunan işyerlerinin yıkımı sürüyor. Kale ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışma kapsamında Mimarlar Odası proje çalışması yaptı.

Mimarlar fikir projesi hazırladı

Büyükşehir belediyesinin, valiliğin de desteğini alarak başlattığı çalışma, yağışların sona ermesi üzerine yeniden başladı. Kalenin kuzey ve güney kısmında yapılacak çevre düzenlemesi için Mimarlar Odası’nın önderliğinde bir grup mimarın fikir projesi çalışması yaptığını belirten Başkan Zafer Okutucu, “Kalenin güney ve kuzeyinde özel planlama adalarında fikir projesi çalışması yaptık. Bunun belediyeye sunuyoruz. Elde edilen projeler içinde yöreye uygun olanı tercih edilerek hayata geçirilecek. Projenin yöreye uygun olmasının yanında, kültürel ve ticari unsurlar da göz önünde bulunduruldu. Çevrenin de yaşatılması amaçlandı. Güney ve kuzey cephesinin yanı sıra diğer bölgelerinde bu planlamayla bağlantılı olması gerek. Daha sonraki aşamalarda, tüm eski yerleşim yerlerinin tamamını kapsayan bir çalışma yapılacak” dedi.

Kentin turizm potansiyeli ortaya çıkmalı

Okutucu, koruma imar planıyla belirlenen tarihi Antep evleri, cami, havra, kilise han ve hamam gibi tarihi yapıların yoğun olduğu bölgeleri, kale çevresi ile birleştirip Gaziantep’in turizm potansiyelinin ortaya çıkaracağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *