ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kar yolları kapattı

Kar yolları kapattı
YAYINLAMA: 20 Haziran 2023 / 12.42
GÜNCELLEME: 20 Haziran 2023 / 12.52
Okullar iki gün tatil edildi, 120 köy yolu kapandı, 25 köyde elektrikler kesildi

Gaziantep’te yoğun kar yağışı nedeniyle 120 köy yolu kapandı. Kar nedeniyle okullar iki gün tatil edildi. Kapanan köy yollarının açılması için köy hizmetleri il müdürlüğüne ait 8 Ekim yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Kar kalınlığı kimi yerde 25 cm’ye kadar çıkarken, 25 köyde elektrik arızası bulunduğu öğrenildi. Yoğun kar yağışı ve soğuk yüzünden kentin cadde ve sokakları sakin günlerinden birini yaşadı.

Yollarda kar temizleme çalışması sürüyor

Yöreye etkisi altına alan kar nedeniyle dün ulaşım, sağlık, eğitim ve sosyal hayat olumsuz yönde etkilenirken, Gaziantep-Araban arası yol Karadağ mevkiinde trafiğe kapandı. Bu arada Gaziantep merkez ve ilçelere bağlı 120 köy yolu da ulaşıma kapandı. Köy hizmetleri il müdürlüğü ekipleri önceki gün akşamdan bu yana yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürürken, yoğun kar yağışı nedeniyle açılan yolların kısa süre sonra yeniden kapandığını belirtti. Oğuzeli ve Karkamış ilçeleri dışındaki tüm ilçelere bağlı köy yollarının büyük bir kısmında yol açma çalışmasına sürdüğü ifade edildi.

Sekiz ekip ile köy yolları temizleniyor

Dün sabah açılan Sof köy yolunun, öğleden sonra tekrar kapandığını belirten yetkililer, sekiz ayrı ekiple köy yollarında kar temizleme çalışması yaptıklarını bildirdi. Her ekipte üç kişi ve iki araç bulunduğunu ifade eden yetkililer, yolların aciliyet durumuna göre temizleme çalışması yaptıklarını bildirdi. Yetkililer şehir merkezinde kar kalınlığının 15 cm’ye kadar yükseldiğini belirtirken, dağlık bölgelerde 30 cm’ye kadar çıktığını bildirdi.

Şehir merkezinde yollar tuzlandı

Kar nedeniyle köy yolları ulaşıma kapanırken şehir merkezinde de ulaşım olumsuz etkilendi. Belediye ekipleri sabah erken saatlerde yolları tuzlama çalışması başlattı. Bu arada zincirsiz trafiğe çıkan araçların büyük bir kısmı kazalara neden olurken, yetkililer karlı günlerde zincirsiz araçla trafiğe çıkılmaması uyarısını yaptı. Bu arada kar nedeniyle çoğu vatandaş özel araçların trafiğe çıkarmayarak toplu taşıma araçlarını tercih etti.

Yağmur geliyor

Gaziantep’te bugünden itibaren havanın yağmurlu olması beklenirken, metre kareye düşen yağmur miktarının geçen yıla oranla arttığına dikkat çekti.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, iki günlük kar yağışının ardından bugünden itibaren havanın yağmurlu geçmesi bekleniyor. Gaziantep’te bu yıl metre kareye düşen yağış miktarı geçen yıla göre arttığı belirtilirken, geçen yıl metre kareye 284 kg yağış düştü, yağış miktarının bu yıl 505 kg’a yükseldiği belirtildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *