ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kararı parti vermeliydi

Kararı parti vermeliydi
YAYINLAMA: 24 Mayıs 2024 / 10.59
GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2024 / 10.59

CHP Şehitkamil Meclis Üyesi Mehmet Şucu, meclis oturumlarına mazeretsiz katılmadığı gerekçesiyle CHP'li Meclis Üyesi Hayri Ünal'ın meclis üyeliğinden ihracını istedi. Sucu'nun dilekçeyi CHP grubu adına değil, şahsı adına verdiğini, ancak başvuru yerinin Şehitkamil Meclisi değil, CHP olması gerektiğini belirten CHP II Başkanı Duran Ergetir, "Meclis üyemiz grup adına değil, şahsı adına dilekçe vermiştir. Grubu bağlamıyor" dedi.

Siyasi açıdan etik değil

Bu tür bir davranışın siyasi açıdan etik olmadığını belirten CHP İI Başkanı Duran Ergetir, "Bu zor bir durum. Etik anlamda da, siyasi anlamda da bu tür bir olay öncelikle meclise değil, partimize getirilmeliydi. Konu partimize getirilse ilçe başkanları ve örgüt başkanları gereken soruşturma ve kovuşturmayı yapardı ve böyle olması gerekirdi. Fakat konu partimize getirilmedi" diye konuştu.

Konu önce partiye getirilmeliydi

"Siyasi anlamda yapılması gereken partiye getirilmesi ve partide karar verilmesiydi' diyen Ergetir, "Partide böyle bir karar yok. Meclis üyemiz Sayın Sucu, bu dilekçeyi şahsı adına vermiştir. Grubu bağlayan bir durum değil. Gündemimize gelseydi siyasi olarak gerekeni yapardık. Şimdiden sonraki görev meclisin" şeklinde açıklama yaptı.

Sucu'nun dilekçesini önce kendi partisi CHP'ye değil, Şehitkamil Belediye Meclisi'ne vermekle partiyi yok saydığı ortaya çıkarken, Sucu'da zaten dilekçeyi bireysel olarak kendisi adına verdiğini doğruladı.

Sucu, Ünal'ın ihracını istedi

CHP Şehitkamil Meclis üyesi Mehmet Sucu'nun, meclis oturumlarına mazeretsiz katılmayan CHP'li Meclis üyesi Hayri Ünal'ın ihracını istediği açıklandı. Meclis oturumlarına üç oturum mazeretsiz katılmayan meclis üyesinin üyeliğinin düşmesi gerektiğini, Ünal'ın mazeretli ve mazeretsiz olarak oturuma defalarca katılamadığını belirten Sucu, "Yasa gereği üç oturum meclise katılmayan üyenin üyeliği düşer. Hayri Ünal da mazeretli ve mazeretsiz olarak defalarca meclise katılıp görevini yerine getirmedi. Ben de yasal haklarımı kullanarak ihracı istemiyle meclise dilekçe verdim" dedi. AKP'nin üstünlüğüne rağmen mecliste az sayıda CHP'li üyenin bulunduğunu, bunların da görevini yerine getir- memelerinin doğru olmadığını belirten Sucu, "Hayri Ünal, sürekli Meclis'i ihlal ediyordu. Arkadaşlarımızı uyardık, partimizin tabanının hassas olduğunu, partinin etkinliklerine katılması gerektiğini hatırlattık. AKP 28, biz ise 7 kişiyiz. Her seçilen meclis üyesi sorumluluğunu bilmeli" dedi.

Sucu, dilekçeyi kendi adına verdiğini, grupta kendisine destek vermeyen CHP'li meclis üyelerinin de bulunduğunu sözlerine ekledi.

CHP'yi temsilen Şehitkamil meclisinde bulunanlardan Hayri Ünal, Beşir Demircioğlu, Mahmut Yolcu ve Nizamettin Aydın atama yolu ile Mehmet Sucu, Reyis Reyisoğlu ve Eyüp Alaparmak ise CHP' içinden seçimle göreve gelmişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *