ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kazançlı günlerin hayali bile kurulamıyor

Kazançlı günlerin hayali bile kurulamıyor
YAYINLAMA: 29 Mayıs 2023 / 13.38
GÜNCELLEME: 29 Mayıs 2023 / 13.53
Ümidini 2004 yılına bağlayan esnaf, beklediği kazanca ulaşamadığını, kurban bayramı öncesi olmasına rağmen piyasada yaprak kıpırdamadığını söyledi.

50 yıldır şiş, mangal, soba ve benzeri ürünleri sattığını, ancak son bir yıldır yaşanan durgunluğa şimdiye kadar rastlanmadığını belirten Ahmet Özerkek, “Yaklaşık 50 yıldır bu işi yapıyorum. Herkesin gibi bizim de iyi ve kötü günlerimiz oldu. Fakat son yıllarda işler giderek kötüye gidiyor. Elbette en iyi dönemimiz olan 1976 ve 1980 yılları gibi kazanç beklemiyoruz. Artık o dönemlerin hayalini bile kurmak zor. O zamanlarda günlük 1500-2000 mangal satardık. Fakat 1980’den sonra büyük satışlar olmadı. Fakat 2001’den beri, gelen gün gideni daha fazla aratır oldu. Son bir yıldır da yaprak kıpırdamıyor” diye konuştu.

Gelen gideni aratır oldu

Kurban bayramı öncesi hareketlilik beklediklerini ancak beklenen hareketin şu ana kadar gerçekleşmediğini belirten Özerkek, “Bir zamanlar günlük 1500-2000 mangal satardık. Oysa bu yıl 300’e yakın mangal yaptık hala günlük bir mangal satılmıyor. Ancak yine de ümidimizi kesmiş değiliz. Çünkü pahalısını alamasalar da sonuçta bayramda büyük bir ihtiyaç olan mangalı almak zorundalar. Fakat halen mangaldan öncelikli ihtiyacını karşılamak zorunda olan insanlar mangal almayı son güne bırakmış olabilir” dedi.

Piyasaya beklenen canlılık gelmedi

Mangalın 3 milyonla 70 milyon arasında değiştiğini, ancak müşterilerin en ucuzunu tercih ettiğini belirten Özerkek, “Hedefsiz olarak çarşıya çıkanlar, zaman zaman mangal fiyatlarını daha soruyor, fakat alamıyor. Fiyat sorduklarına göre mangalı ihtiyaç var. Anlaşılan o ki alacaklar veya almak zorundalar. Ara sıra alıcı çıksa da bunlar da en ucuzunu tercih ediyor” şeklinde açıklama yaptı.

Özerkek, piyasadaki durgunluğun endişe verici olduğunu küçük esnafın giderek zayıfladığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *