ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kentin sorunları için çözüm üretecekler

Kentin sorunları için çözüm üretecekler
YAYINLAMA: 01 Haziran 2023 / 16.36
GÜNCELLEME: 01 Haziran 2023 / 16.54
Ülke ve toplum yararına çalışmayı ilke edindiklerini belirten Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali peri, çevre, enerji ve ulaşım konularında gerekeni yapmaya, kamuoyunu duyarlı hale getirmeye devam edeceklerini açıkladı.

Peri, meslek odaları ile ortak çalışma yaparak kentin, sorunlarına çözüm üreteceklerini kaydetti.

Teknik ve bilimsel çalışmalar yapılacak

24 Ocak günü yapılan kongre ile yönetime seçildiklerine ve görev bölümü yaptıklarını hatırlatan Peri, yönetim kurulu üyelerine basını tanıttı. Odanın temel kuruluş amaçları arasında yurdun doğal kaynakların ülke ve toplum yararı doğrultusunda işletilmesini sağlamak, üretimin artırılmasını, yurt sanayisinin ulusal çıkarlara uygun yönde gelişmesini sağlamak, teknik ve bilimsel çalışmalar yapmak, bunları üyelerin ve sanayinin yararına sunmak olduğunu açıkladı. Üyeler tarafından yapılan proje ve raporun teknik kurallara uygunluğunu inceleyip denetlediklerini kaydeden Peri sözlerine şöyle devam etti:

Kentin sorunları için çözüm önerisi öğreteceğiz

“Makine mühendisleri olarak ülke ve toplum çıkarları için, ülke sanayisinin bağımsızlaştırılması ve geliştirilmesinin yanında, insanların her alanda özgür düşünebilmesi için demokratikleşme ve sanayileşmenin yanındayız. Ülkenin diğer sorunları da bu çalışmaların dışında tutulamaz. Çevre ve enerji, ulaşım konularında üzerimize düşeni yapmaya kamuoyunu duyarlı hale getirmeye devam edeceğiz. Makine mühendisleri odası olarak yerel yönetimlerle ilişkilerimizi güçlendireceğiz. Diğer meslek odaları ile ortak çalışmalar yaparak kendimizi sorunları için çözüm önerileri üreteceğiz. Mesleki ve teknik hizmetler kapsamında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Üyelerimizle birlikte üretme, birlikte yönetme anlayışı ile oda-üye ilişkilerini daha üst boyutlara taşımak için gayret sarf edeceğiz.”

Sanayileşen ve demokratikleşen ülkeden yana tavır koyacağız

Peri, Şube yönetim kurulu olarak hukukun üstünlüğüne inanan lâik, sanayileşen ve demokratikleşen ülkeden yana tavır koyarak odanın tüzük ve yönetmeliklerine bağlı, üye ve toplum çıkarlarını her alanda koruyup kollayacaklarını kaydetti.

MMO görev bölümü yaptı

Peri başkan olurken, başkan vekilliğine Emre Kaygıner, sekreter Serap Özpolat Çete, Sayman Başar Küçükparmak getirilirken, Özgür Ülger, Türkay Dereli ve Nedim Yanıç üye olarak görev yapacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *