ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kız çocukları okutulmalı

Kız çocukları okutulmalı
YAYINLAMA: 29 Nisan 2024 / 15.01
GÜNCELLEME: 29 Nisan 2024 / 15.01

Yavuzeli ilçesi Milli Eğitim Müdürü Salih Erdemci, cehaletten kurtulmak için başta kızlar olmak üzere tüm çocukların okutulması gerektiğini söyledi.

Kız çocuklarının okullaşmasına destek kampanyası çerçevesinde vatandaşları bilgilendirme komisyonu tarafından Büyükkarakuyu köyünde düzenlenen toplantıda konuşan Erdemci, toplumun en büyük yarasının cehalet olduğunu, cehaletin de ancak ve ancak eğitim ile çözüleceğini ifade etti.

Başta kızlar olmak üzere tüm çocukların okula gönderilmesini isteyen Erdemci, şunları kaydetti: “Eğer maddi yönden çocuğunu okula göndermeyen aile varsa kaymakamlık sosyal yardımlaşma vakfı tarafından 2 ayda bir maaş verilecek. Ayrıca kırtasiye ve eğitim kıyafetleri de karşılanacak. Buna rağmen çocuğunu okula göndermeyen velilere her gün için 30 milyon idari para cezası kesilecek”

İlçe Cumhuriyet Savcısı Ahmet Fatih Ağca’da yaptığı konuşmada, kız çocuklarını okutmayan ailelerin yasal olarak suç işlemiş olduğuna dikkat çekti.

Bilgilendirme komisyon üyeleri Müftü Kuddusi Uysal, sağlık memuru Hasan Tos, Meliha Özkan Korkmaz, Serap Göçer, İbrahim Şimşek ve Recep Demirel katıldı.

Komisyon üyeleri Yavuzeli ilçesine bağlı 49 köyü ziyaret ederek çocuklarını okula göndermeyen veya devamsız olan öğrencilerin aileleri ile teker teker görüşüp tespit edilen sorunları çözmeye çalışacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *