ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kız çocuklarının acı çığlığına kulak verin

Kız çocuklarının acı çığlığına kulak verin
YAYINLAMA: 19 Eylül 2024 / 15.24
GÜNCELLEME: 19 Eylül 2024 / 15.24

Vali Mehmet Lütfullah Bilgin'in eşi Sezgi Bilgin, Haydi Kızlar Okula Kampanyası kapsamınca okula kazandırılan kız çocuğunu ve ailesini ziyaret etti. Bilgin'in ziyareti sırasında okula kazandırılan komşu kızına gösterilen ilgi karşısında bir başka kız çocuğu gözyaşlarını tutamayarak, "Ben de okumak istiyorum" diye ağladı.

Melek hemşire olmak istiyor

Sezgi Bilgin, okula kazandırılan 13 yaşındaki Melek Güneş'i ve ailesini ziyaret etti. Toplumun kalkınması için kız çocuklarının okumasının şart olduğunu ifade eden Bilgin, Melek Güneş ve kardeşlerine hediyeler götürdü. İlkokulu üçüncü sınıftan bırakmak zorunda kalan Melek Güneş, olayın şaşkınlığını yaşarken, annesi Iraz Güneş ve babası Cuma Güneş de oldukça heyecanlıydı. Cuma Güneş, kızını maddi imkansızlıklardan dolayı okutamadığını belirtirken anne Güneş, kızının okumaya hevesli olmadığını, ancak yeniden okumak istemesine sevindiğini söyledi.

Okumanın öneminin farkında değildim

Yarım bıraktığı eğitimine Hoşgör İlköğretim Okulu'nda devam edecek olan Melek Güneş, "Ailemin beni okutacak durumu yoktu. Ben de okumak istemiyordum. Okumanın öneminin de farkında değildim. Bir gün kapı çalındı ve 14 yaşın altında ilköğretimi tamamlamayanların olup olmadığı soruldu. Annem benim ilkokuldan ayrıldığımı söyledi. Okula dönme fikrim kapı çalınana kadar yoktu. Okulda başarılı olursam devam edip öğretmen olmak istiyorum" dedi. Bu arada Melek Güneş'in işsiz olan babası Cuma Güneş'e de Gaziantep Valiliği tarafından bir okulda müstahdem olarak çalışması için iş bulundu.

Gözyaşlarını tutamadı

Melek'in ziyaretçilerini görüp meraklı bakışlarla olup bitenleri izleyen 11 yaşındaki Döne Yılmaz ise Melek'ten daha çok iddialıydı okumaya Annesi Zeynep Yılmaz'a Melek gibi yeniden okula dönmek istediğini söyleyen Döne, sözlerini devam ettiremeden ağlamaya başladı. Kızının ağladığın gören anne Zeynep Yılmaz da duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Döne'nin Kilis'te yatılı okulda okuduğunu, Gaziantep'e göç edince okuldan ayrılmak zorunda kaldığını söyleyen Yılmaz, "Döne okumayı çok istiyordu. Ancak şartlarımız okutmaya yetmedi. İki yıldır okuyan arkadaşlarını görünce çok etkileniyor" diye konuştu. Anne kızın duygu dolu anlarına tanık olan Sezgi Bilgin, Döne'nin okula dönmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi.

Çocuklarınızı okutun

 Sezgi Bilgin ile beraberindekiler daha sonra da aynı sokakta bulunan 4 çocuklu Yılmaz ailesini ziyaret ettiler. Bu ziyaret sırasında da 4. sınıfta iken Kilis'ten Gaziantep'e göç ettikleri için okula kaydını yaptıramayıp, uzun süre okuldan uzak kalan 13 yaşındaki Döne Yılmaz'a ve kardeşlerine hediyeler verildi. Bilgin, ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda, ailelere çocuklarını okutmaları konusunda tavsiyelerde bulundu, öğrencilerin ise derslerine çok çalışarak kardeşlerine örnek olmalarını istedi.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *