ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Koçer: Zeytin Sempozyumu için her türlü desteği sağladık

Koçer: Zeytin Sempozyumu için her türlü desteği sağladık
YAYINLAMA: 15 Mayıs 2023 / 13.56
GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2023 / 14.01
Gaziantep’te yapılması planlanan, ancak yetkililer ilgi göstermediği gerekçesiyle İzmir’e alınan 5. Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu için genel yayın yönetmenimizi arayan Nejat Koçer, Gaziantep Sanayi Odası olarak Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mücahit Özkaya’ya sempozyumun Gaziantep’te düzenlenmesi için her türlü kolaylığı gösterdiklerini belirtti.

Stantların gelirini kendilerine verecektik

Koçer, sempozyuma Turna Yağları’nın sponsorlu için Dr. Mücahit Özkaya’yı adil Konukoğlu ile görüştürdüğünü ve oradan 15-20 milyarlık bir destek sözü geldiğini, ayrıca sektör temsilcilerinin kiralayacağı stantların 35-40 milyarı bulan gelirini de kendilerine vermeyi taahhüt ettiklerini vurguladı.

Oradan daha iyi sponsor bulmuş olmalılar

GSO başkanı Nejat Koçer, “Sempozyum organize edenlerin diğer kurum ve yetkililerle ne görüştüğünü bilmiyorum. Ama biz bu organizasyon için elimizden gelen gayreti gösterdik” dedi.

Koçer, “Bizimle 1,5 yıl kadar önce görüşmüşlerdi, sempozyumun Gaziantep’ten alındığını yeni öğrendim. Hemen organizasyonun Travel Seyahat Acentası yetkilisini aradım. Egeli işadamları, yedi gün sürmesi planlanan sempozyum için işlerinden bu kadar uzun süre ayrı kalmayacaklarını belirtip, ağırlık koydukları için sempozyum Ege’ye kaldırılmış. Anladığım kadarıyla o bölgeden çok daha iyi Sponsorlar buldukları ve bu işi biraz da maddiyata dayandırdıkları için bir takım ufak tefek gerekçeleri bahane gösterip, sempozyum o bölgeden kaldırmışlar” dedi.

Elimizden gelen desteği verdik

Koçer, “Destek sözü vermesek sempozyumun Gaziantep’te yapılmasını nasıl kararlaştırmışlar” diye sorarken, “Biz nasıl GSO olarak böyle bir organizasyona destek vermeyi? Ben ayın 15’inde 2 otobüs Suriyeliyi Gaziantep’e getireceğim. Bundan önceki fuarda da kendi otobüsümüze getirip, Gaziantep’te bir gece konaklattık ve tüm masraflarını biz karşıladık ki, böyle bir organizasyonda en büyük desteği biz veririz” diye konuştu.

Koçer, kendilerinin tüm desteğine rağmen yapılan açıklamaların haksızlık olduğunu kaydederken, “Ayrıca ben şahsen Ayhan Akpek ismini hiç duymadım. Nasıl bir destek verdiğini de bilemiyorum” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *