ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kurşun adres sormadı

Kurşun adres sormadı
YAYINLAMA: 01 Temmuz 2024 / 18.49
GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2024 / 18.49

Zahide YALÇIN

Düğünlerde silah sıkılmaması ve masum insanların, kendine hakim olamayan ve pervasızca, dilediği gibi kurşun yağdıran magandaların hedefi olmaması için düzenlenen kampanyaların bir işe yaramadığını ortaya koydu küçük Tuğba'nın ölümü. Masa başında alınan kararların, basın yayın organlarında bu kararı alanların ağzından yayınlanması, patlayan flaşlar ve televizyonlardaki boy boy görüntüler de yetmedi küçük Tuğba'nın yaşaması için.

Kampanyalar Tuğba'nın yaşamasına yetmedi

Küçük Tuğba'nın ölümü bir kez daha ortaya koydu ki söylemlerle olmuyor, toplumdaki bir takım aksaklıkları, eksiklikleri ve çirkinlikleri değiştirmek. Bu çirkinliklerin önüne geçmek, olumsuz görenekleri yok etmek, bir zihniyet değişikliği ve onu başartabilecek alt kültür ve eğitimi gerektiriyordu. Henüz 9 yaşındaydı Tuğba, kendisini annesinin karnında iken terk eden babasını hiç görmediği, gibi okulunu bitirdiği günü de göremedi, başkasının mutluluğunu seyretmek için geldiği düğünün sonunu da.

Evinin terasından izlediği düğünden fırlayan bir serseri kurşun kanlar içinde yere yere yığdı Tuğba'yı. Genç yaşta terkedilen annesine destek olacağı günün hayali idi belki Tuğba'yı ölüme direndiren güç. Günlerce minik bedeni ölmemek için direndi, mücadele verdi, ancak onun yaşama hevesi, soluk alıp vermesine yetmedi ve Tuğba öldü.

Tuğba, mezara katiller evine gitti

Sessiz sedasız alındı hastane morgundan Tuğba'nın minik bedeni büyük bir tabutla, Yeşilkent Mezarlığı'na defin için. Yalnız doğan Tuğba ölürken de yalnızdı. Anacığı onun acısından çılgına dönmüş sakinleştiricilerle ayakta tutulmaya çalışılıyordu. Bu nedenle gelememişti kızının cansız bedenini almaya.

Tek suçu evinin terasından yapılan düğünü izlemek oldu

Hiçbir günahı olmayan 9 yaşındaki Tuğba'nın tek suçu güven içinde kendi evinden düğünü seyretmek olmuştu. Yaşam dolu küçük kız serseri kurşunun hedefi olurken, kurşundan sorumlu olarak düğün sahibi tarafından 13 yaşındaki bir çocuk hedef gösterildi. Olayla ilgisi olduğu iddiasıyla 13 yaşındaki E.T yakalanarak gözaltına alındı. E.T., Çocuk Polisi'nde ifadesi alınarak serbest bırakıldı. Tuğba'nın minik bedeni toprağa verildiği gün olay aydınlatılmış, suçlu olmadığı için kimse de gözaltına alınmamıştı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *