ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Marka şehir sandıkları Antep ucube bir şehir

Marka şehir sandıkları Antep ucube bir şehir
YAYINLAMA: 04 Mart 2024 / 14.02
GÜNCELLEME: 04 Mart 2024 / 14.02

Çarpık kentleşmenin yaygın olduğu Gaziantep’te çağ dışı görüntüler için günah keçisi aradıklarını, bundan tüm kentin sorumlu olduğunu düşündüklerini söyleyen Şehitkamil Belediye Başkan Vekili Bekir Öztekin, “Birileri marka kent Gaziantep kavramını dillerinden düşürmüyor. Onların marka kent olduğunu iddia ettikleri Gaziantep, ucube görüntülerle dolu bir şehir” dedi.

Yapılaşma çağdaşlıktan ve medeniyetten çok uzak

Gaziantep’te özellikle imarlı yapıların çağdaşlıktan ve medeniyetten çok uzak olduğunu, bu şartlarda marka iddialarını da yersiz bulunduğunu vurgulayan Öztekin, “Avrupa’nın pek çok şehirlerini gezdim, araştırma yaptım Gaziantep bunların hiçbirine uymuyor. Kenar mahallelere çıktığınız zaman köy değil, şehir değil, çok ucube bir garabet mahallesi olduğu kanaatini taşıyorum. Türkiye'de birinin diğerini suçlaması anlayışının terk edilmesi gerektiğine inanıyorum. Herkes suçu birine yüklemeye, herkes birini sürekli tenkit edip ‘falanlar yaptı, falanlar etti’ gayesiyle suçu hep kendi üzerinden atıyor. Bir vaka, suç, toplum olarak birinde varsa diğerine de mutlaka sirayet eder” diye konuştu.

Türkiye'de müesseselerin tamamı topyekun çökmüş

Konuşmalarını bir fıkrayla pekiştiren Öztekin, sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaş namaza durmuş safta, tabii namazda konuşursanız namazınız bozulur. Biri konuşmuş, yandaki demiş ki, ‘bak sen konuştun namazın bozuldu’ hemen yanındaki atılmış, ‘bak sen de konuştun seninki de bozuldu’ safın sonuna kadar devam etmiş bu durum. Safın sonundaki demiş ki, ‘iyi ki ben konuşmadım yoksa benim de namazım bozulacaktı’ imam efendi dönüp, ‘hepiniz konuştunuz, hepinizin namazı bozuldu’ demiş. Şimdi Türkiye’de müesseselerin tamamı topyekun çökmüş.”

Nimetine de külfetine de tüm toplum ortak olmalı

Öztekin, tabandan tavana tüm müesseselerin çöküntüde olduğunu, ancak böyle gitmeyip topyekun bir düzelme için de gayret gösterilmesi gerektiğini belirtirken, “Peki böyle mi bırakılsın? Elbette hayır. Ben yeniden bir şahlanışın, yeniden bir ayağa kalkışın başladığına inanıyorum. Bu ayağa kalkışı hep birlikte götürebiliriz, beraber omuzlarınız. ‘Falan yaptı, falan yapmadı’ değil, eğer bu memlekette bir vebal ve mesuliyet varsa, topyekun hepimize ait. Bu memlekette bir nimet varsa, bu memlekette yapılan bir şey varsa onun da faturası hepimize ait olmalı” şeklinde açıklama yaptı.

Eleştirilecek konular varsa kesinlikle eleştirin

Öztekin, “Gaziantep’te dedikodu çok süratle yayılıyor. Bakıyorsunuz biri senin hiç yapmadığın iş yaptı, yaptığı iş yapmadı oluyor. Yaptığımız eksiklikleri veya yapmamız gereken hususları halkımız anında bize iletmeli. Biz de anında bu işe çözüm bulmanın çarelerini aramalıyız. Bu konuda el ele, gönül gönülle, omuz omuza bu memleketi ayağa kaldırmalıyız. Bizden sonra gelecek nesillere iyi bir ortam, insanca yaşayacakları bir kent hazırlamanın yolu budur. Çünkü fakirliğin, yoksulluğun, hukuksuzluğun, eşitsizliğin ortadan kaldırıldığı bir memleket inşa etmek zorundayız” diye konuştu.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *