ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ne alıcı memnun, ne de üretici

Ne alıcı memnun, ne de üretici
YAYINLAMA: 29 Mayıs 2023 / 13.39
GÜNCELLEME: 29 Mayıs 2023 / 13.39
Et ve Balık Kurumu ve marketler vatandaşa alternatif yaratmak amacıyla taksitli satışlara başlarken, koyun fiyatlarının ne alıcıyı ne de satıcıyı memnun ettiği belirtildi.

Yem fiyatları artı, koyun fiyatları yerinde saydı

Koyun fiyatlarının artmadığını, ancak yemeye zam yapıldığını bunun da üretimi olumsuz etkilediğini belirten kasaplar odası başkanı Yılmaz İsaoğlu, “Koyun fiyatları 3 milyon 700 bin TL-3 milyon 800 bin TL arasında değişiyor. Yaklaşık bir yıldır koyun satışlarında artış yok. Çünkü gezdim çok az, insanları diyemiyor. Parekende fiyatı 12 milyon TL olan eti kim alacak? Ülke şartlarında milyonlarca insanın günlük kazancı 1 kg et parasının altında” dedi.

Besiciler satışlardan memnun değil

Besiciye koyunun yaklaşık 4 milyona mal olduğunu, ancak 4 milyonun altında işlem gördüğünü, bunun da en önemli nedeninin yem ve benzeri giderlere yapılan orantısız zam olduğunu belirten İsaoğlu, “Pek çok alandaki istikrarsızlık canlı hayvan piyasasında da ayyuka çıkmış durumda. Düşünün besicinin bir yıl boyunca baktığı koyun değer kazanmıyor. Ancak yemeğe defalarca zam geliyor. Besici yılın zararla kapatırken, bir de üstüne Özlük İran’dan çeşitli yollardan ülkeye koyun giriyor. Koyun fiyatlarının artmamasına bir itirazımız yok. Ancak, koyunların yediği, arpa ve samanın da artmaması gerekiyor. Fakat koyunlara yem fiyatları arasında hiçbir ülkede eşine rastlanmayacak bir ters orantı var” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *