ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğrencilere, ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi

Öğrencilere, ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi
YAYINLAMA: 05 Haziran 2024 / 10.19
GÜNCELLEME: 05 Haziran 2024 / 10.19

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle Karacaoğlan İlköğretim Okulu öğrencilerine, ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verildi.

Karacaoğlan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen "Ağız ve Dış Bakımı" konulu bilgilendirme toplantısında konuşan Diş hekimleri Odası Başkanı Zafer Çolakoğlu, ilköğretim ikinci sınıf öğrencilerinin süt dişlerinin dökülme dönemi olduğu için bu öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini söyledi.

Süt dişlerinin yerine çıkan yeni dişleri, öğrencilerin ömür boyu kullanacaklarını belirten Çolakoğlu, dişlerin korunması ve bakımının çok önemli olduğunu kaydetti.

Okullarda yapılan ağız ve diş sağlığı kontrollerini hijyenik bulmadıklarını savunan Çolakoğlu, "Okullarda yapılan ağız ve diş kontrollerini hijyenik bulmuyoruz, bunun yerine öğrencilere, bir ömür boyu dişlerini korumaları için neler yapabileceklerini anlatıyoruz" dedi.

İl Sağlık Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım ise vücudun sağlığı için ağız ve diş bakımının çok önemli olduğunu, gelecek kuşakların ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilenmeleri amacıyla bu tür toplantılara desteklediklerini söyledi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı’da ağız ve diş sağlığının korunması için bölgelerinde bulunan okullarda öğrencilere diş fırçası dağıttıklarını, bu konuda hem ailelerin hem de çocukların bilinçlenmesi gerektiğine kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *