ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğrencilere yardım, daha kaliteli bir eğitimle sağlanır

Öğrencilere yardım, daha kaliteli bir eğitimle sağlanır
YAYINLAMA: 21 Mayıs 2023 / 17.26
GÜNCELLEME: 21 Mayıs 2023 / 17.53
Vali yardımcısı Mehmet Kurtoğlu, öğrencilere yapılan yardımların daha kaliteli bir eğitime katkı sağlanacağını söyledi.

İstanbul Gayrettepe Rotary Kulübü ve Gaziantep Kavaklık Rotary Kulübü’nün ortak projesi, ‘Çocuklarımızı ısıtalım’ kampanyası çerçevesinde, Şahinbey ilçesine bağlı Atalar Köyü’nde ilköğretim okulu öğrencilerine giyim yardımı yapıldı. Kurtoğlu, düzenlenen törende, sivil toplum örgütlerinin eğitime katkı sağlamasının önemli olduğunu belirtti. ‘Okul yap adını yaşat’ kampanyası ile eğitimin daha çağdaş hale getirilmesi için yoğun çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Kurtoğlu, şöyle konuştu:

“Eğitimin, istenilen seviyeye getirilmesi için sivil toplum kuruluşlarına ve hayırseverlere görev düşüyor. Kaliteli bir eğitim için seferber olmak zorundayız. Toplumlar, ülkeler bir insan vücuduna benzer. Eğer, vücutta bir ağrı olursa bari vücudun tüm noktalarından hissedilir. Aynı şekilde, toplumdaki sıkıntıda her kesimi olumsuz yönde etkiler.”

Kavaklık Rotary Kulübü Başkanı Kadir Külahçıoğlu ise ‘Çocuklarımızı ısıtalım’ kampanyasının internet üzerinden ulusal ve uluslararası tanıtımını yaptıklarını, açılan banka hesabında 1200 çocuğu giydirecek miktar topladıklarını belirtti. Külahçıoğlu, “Kurban Bayramı öncesi çocuklarımızı ısıtmanın, sevindirmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Daha sonra Atalar, Söğüt, Erikli Ceyde, Yamaçoba, Bayatlı, Güngürde, Acaroba, Yeni Şarkıya, Eski Şarkıya, İskenderli, Yeşilce, Sarılar, Cerityeniyapan ve Dumanlık köylerinden gelen 1200 ilköğretim okulu öğrencisine, içinde ayakkabı, çorap, pantolon, kazak, eldiven, atkı ve bere bulunan poşetler dağıtıldı.

Törene, il jandarma alay komutanı, milli eğitim müdürü, Rotary kulübü üyeleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *