ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğretmen yoksulluk sınırının altına yaşıyor

Öğretmen yoksulluk sınırının altına yaşıyor
YAYINLAMA: 12 Eylül 2024 / 11.01
GÜNCELLEME: 12 Eylül 2024 / 11.01

Eğitim Sen 2. Olağan kongresi Şehitkamil Belediyesi toplantı Salonu'nda yapıldı. Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik'in açılış konuşmasından sonra dönem çalışma raporları okundu ve raporlar üzerinde görüşmeler yapıldı.

Emeğe karşı saldırılar artarak devam ediyor

Genel kurul açılış konuşması yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, "Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin gündeminde; NATO ve BOP karşıtı mücadele, Kürt sorununda sürdürülen çözümsüzlük politikası, demokratikleşme talepleri, işsizlik, yoksulluk, kamunun yeniden yapılandırılması ve emeğe yönelik diğer saldırılar vardı. İktidar olduğundan bu yana AKP öncülüğünde başlayan saldırgan politikalar, artarak devam etti" dedi.

Egitim Sen kapatılmak isteniyor

Eğitim Sen'in kapatılma davasını da eleştiren Bozgeyik, "Sendikamızdan ve yürüttüğümüz onurlu mücadeleden rahatsız olan bazı güç odakları, boş durmamıştır. Kapatılma davası ile sadece Eğitim Sen değil, KESK ve Türkiye'deki demokrasi güçleri kuşatılmaya çalışılmıştır" dedi.

On binlerce öğrenci başarısız oluyor

"Gelinen notada öğretmenlik yoksulluk sınırının altında, hizmetli ve memurlar açlık sınırının altında ücret almakta, son derece güç şartlarda çalışmaktadır" diyen Bozgeyik sözlerini şöyle sürdürdü: "Öğretmenlere apolet takıp, onları sınıflandırmak yerine, başta ücretler olmak üzere tüm ekonomik ve sosyal haklarda iyileştir- me yapılması zorunlu hale gelmiştir. AKP iktidara geldiği günden bu yana eğitim gibi en temel insan haklarını serbest piyasanı insafına bırakmak için yasa düzenlemeler gerçekleştirilmektedir. On binlerce öğrencinin LGS ve ÖSS'de hiç puan alamayarak başarısız olması, okulları ve üniversiteleri birer ticarethaneye, öğrencileri müşteriye çevirmeyi hedefleyen "Piyasacı zihniyet “in benimsediği eğitim politikasının bir sonucudur.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *