ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Okul öncesi eğitim, eğitimin ilk ve en önemli basamağıdır

Okul öncesi eğitim, eğitimin ilk ve en önemli basamağıdır
YAYINLAMA: 08 Ekim 2024 / 18.32
GÜNCELLEME: 08 Ekim 2024 / 18.32

Günümüzde okul öncesi eğitimin öneminin artık herkes tarafından kabul edildiği vurgulanırken, "Bu dönem araştırmacılar için çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönem olarak görünmektedir. Uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocuklar, daha hızlı ve başarılı bir gelişim gösterirler" denildi.

Okul öncesi eğitim süreci, çocuğun sürekli olarak değiştiği bir süreçtir

Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, "Eğitimin ilk basamağını oluşturan Okul Öncesi Eğitim'in, çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yıllarını kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan; bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği ve çocuğun devamlı olarak değiştiği bir süreçtir" diye konuştu.

Okul öncesi eğitim anne-babanın tek başına başaracağı bir konu değildir

Köylüoğlu, okul öncesi eğitim gören çocukların ileriki yıllarda eğitim ve çalışma hayatında daha başarılı olduklarına dikkat çekerken, "Bu nedenle, çocuğun küçük yaşlarda sağlıklı bir ortamda gelişimini sürdürmesi önem kazanmaktadır. Sağlıklı ve istenilen davranışlara sahip çocuklar yetiştirmek, onların gelişim özelliklerini ve bu özellikler doğrultusunda gereksinimlerinin neler olduğunu bilmeye bağıdır. Erken çocukluk dönemindeki gelişmelerle, okul öncesi eğitim artık anne babanın yalnız başına başarabileceği bir konu olmaktan çıkmış durumdadır. Kişiliğin şekillendiği bu dönem, çocukların fiziksel, sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimlerinin sağlıklı şekilde geçmesini sağlar ve onları hayata hazırlar" diye açıklamada bulundu.

Okul öncesi eğitimin önemi herkes tarafından kabul ediliyor

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, günümüzde okul öncesi eğitimin öneminin artık hemen herkes tarafından kabul edildiğini belirterek, "Bu dönem araştırmacılar için çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönem olarak görünmektedir. Uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamın da yetişen çocuklar, daha hızlı ve başarılı bir gelişim gösterirler dedi.

Gaziantep'te okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına çalışılıyor

Gaziantep'te okul öncesi eğiti-min yaygınlaştırılması amacıyla Özel Sanko Okulları'nın sponsorluğunda 2-8 Mart tarihleri arasında Gazi, Zübeyde Hanım, Sabiha Gökçen, Halide Edip Adıvar ve 80. Yıl Anaokullarındaki konferansların ardından, bugün 15.00- 16.00 saatleri arasında Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu'nda bir panel düzenlenecek. Özel Sanko İlköğretim Müdür Yardımcısı Handan Şahintaş, Özel SANKO Okulları Rehber Öğretmeni Pedagog Yeşim Atalay, Özel Sanko İlköğretim Okulu Anasınıfı Öğretmeni Firdevs Polat ve Özel Sanko Okulları Program Geliştirme Bölümü'nden Alper Şimşek'in konuşmacı olarak katılacağı panelde, okul öncesi eğitimin önemi ve gerekliliği, okul öncesi dönem çocuğunun temel özellikleri ve eğitimde yeni bir yaklaşım "Çoklu Zeka" konuları işlenecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *