ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Okul önlerinde uyuşturucu satanlar yakalandı

Okul önlerinde uyuşturucu satanlar yakalandı
YAYINLAMA: 19 Haziran 2023 / 13.05
GÜNCELLEME: 19 Haziran 2023 / 13.08
Düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, altı kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliğinden alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren ekipler, okul önlerinde bazı gece kulüplerinde gençleri uyuşturucu sattığı tespit edilen bir kişiyi, alıcı gibi davranarak suçüstü yakalandı.

O bir gencin üst aramasında, 182 adet uyuşturucu nitelikli hap bulundu.

Operasyonun devamı değilse bir kişiye uyuşturucu hapları sattığı belirtilen bir genç ile olaya adları karışan dört kişi yakalandı.

Yetkililer, yakalanan altı kişinin gözaltına alındığını, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdiler.

Gaziantep emniyet müdürü Feyzullah Aslan, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, uyuşturucu tacirlerine göz açtırılmayacağını ifade ederek, şunları söyledi: “Bu çalışma, okul polisliği uygulamamızın başarısıdır. Bu uygulamamıza devam edeceğiz. Çocuklarımızın eğitim gördüğü okul ve çevrelerinde, okul polisimiz ve diğer birim görevlilerimiz, çalışmalarını aralıksız devam ettirecek. Uyuşturucu tacirlerinin gençlerimizin ve çocuklarımızın zehirlemesine izin vermeyeceğiz. Okul polisi uygulamamıza, öğrencilerimizin, okul idarecilerimizin ve velilerimizin desteğini bekliyoruz. Vatandaşlarımız, toplum destekli polis Projesi çerçevesinde suçluları emniyete haber verip, daha huzurlu bir kent yaşamamıza katkı sağlamalıdır.”

İhbarlarda yüzde 30 artış oldu

Emniyet Müdürü Feyzullah Aslan, görevini yapmayan ya da kötüye kullanan polisin şikayet edilmesini istedi.

Arslan, Türkiye muhtarlar Derneği Gaziantep şubesini ziyaretinde yaptığı açıklamada, muhtarlara dağıttıkları dilek ve şikayet kutularına yapılan bildirimlerdeki artıştan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Vatandaşların, yalnızca suçlular değil, görevini yapmayan ya da görevini kötüye kullanan polisler hakkında da şikayetçi olabileceklerini belirten Arslan, “Öncelikle suç işlenmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Uygulamaya başladığımız toplum destekli polis Projesi sayesinde polise yapılan ihbarlarda %30 artış oldu” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *