ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Okullarda polisler görev yapacak

Okullarda polisler görev yapacak
YAYINLAMA: 11 Mayıs 2023 / 12.56
GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2023 / 23.30
Emniyet müdürü Feyzullah Arslan, öğrencileri kötü ve zararlı alışkanlıklardan korumak amacıyla okullarda polislerin görev yapacağı “okul polisliği” uygulamasını yürürlüğe koyduklarını söyledi.

Lisede düzenlenen polis-öğretmen el ele konu toplantıda konuşan emniyet müdürü Arslan, vatandaşın desteğiyle, suçları oluşmadan önlemeyi ve suç işleme oranını da azaltmayı hedeflediklerini kaydetti.

Ülkenin en önemli geleceğinin gençler olduğunu, iyi eğitilmiş, bilgili, kötü alışkanlıklara sahip olmayan gençlerin, ülkenin geleceğinde bir gün söz sahibi olacağını ifade eden Arslan, şunları söyledi:

“Bugünden itibaren okul polisliği projesini yürürlüğe koyduk. Görevlilerimiz, günde birkaç kez okullara gelip, idarecilerle görüşüp şikayet ve sorunları dinleyecekler. Okulda öğretmenler ve öğrencilerle görüşüp, onlara polis sevgisini vermeye çalışacağız. Asıl önemlisi de okul önlerinde onları bekleyen tehlikelerden uzak tutmayı hedefliyoruz.”

O bizleri eğitimsiz insanları uğraştırıyor

Amaçlarının çok suçlu yakalamak olmadığını, asıl önemli olanın, suçları oluşmadan önlemek olduğunu belirten Arslan, şöyle devam etti:

“Öğretmenlerimizin ellerini ne kadar ölsek azdır. Ettikleri bu insanlar günün birinde yetişip adam olup bizleri yönetiyor, ülkeyi yönetiyor ama eğitemedikleri insanlar, bizim ülkenin başına sorun oluyor. Eğitimli insanlar, bir ülkenin en büyük servetedir, bizleri aslında hep eğitimsiz insanları uğraştırıyor. Bu ülkede eğitimsiz insan sayısını ne kadar azaltır, eğitime ve bilime önem verirsek, ülke o kadar rahat edecektir.”

Okul müdürleri adına söz alan Cumhuriyet İlköğretim Okulu müdürü Mustafa Bağcı da okul önlerinde işsiz güçsüz insanların adeta kamp kurduğunu, öğrencilere zaman zaman zarar verdiklerini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *