ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ömer Can'ın dışında herkes hastane istiyor

Ömer Can'ın dışında herkes hastane istiyor
YAYINLAMA: 15 Eylül 2024 / 18.12
GÜNCELLEME: 15 Eylül 2024 / 18.12

ÖDP, Kolejtepe'deki binanın hastane olarak kullanılması için imza kampanyası başlatıyor

Özgürlük ve Dayanışma Partisi İl Başkanı Güzel Çalgan, Kolejtepe'deki hastane binasının Çocuk Hastanesi olması için imza kampanyası başlatacaklarını açıkladı. Bu arada AKP İl Başkanı Ökkeş Eruslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Milletvekili Nurettin Aktaş'ın da binanın hastane olarak kullanılması yönünde görüş belirtikleri ve konunun partinin yetkili organlarınca yarın Gaziantep'e gelecek olan Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletileceği öğrenildi.

Hastaneye bu kadar ihtiyaç varken, bu keyfiyet niye?

ÖDP İl Başkanı Güzel Çalgan, dün düzenlediği basın toplantısında, "Gaziantep'in sağlık kuruluşu ve hastaneye ihtiyacının olduğunu belirterek, "Altı yedi çocuğun bir yatakta tedavi gördüğü bir dönemde Sağlık Bakanlığı'na ait ve bugüne kadar sağlık hizmeti veren bir binanın tüm itirazlara rağmen Şahinbey Belediyesi'ne verilmesi sağlık hizmetleri açısından ağır bir darbedir" dedi.

Milletvekilleri duyarsız davranıyor

Sosyal konulara duyarsız kalan, sosyal alanları tasfiye eden bir iktidarın sağlık alanında kullanılacak bir mekanı nikah salonuna dönüştürmek istemesi ve bu isteğinin yerine getirilmesinin düşündürücü olduğunu vurgularken, "Asıl vahim olan, AKP Milletvekillerinin konuyla ilgili açıklamaları ve duyarsız tavırlarıdır. Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Şahinbey Belediyesi'nin kendisine ait bir nikah salonunun olmasını gerekçe gösteriyor ve bu konuların çok konuşulmaması gerektiğini öğütleyerek, aksi takdirde kurumlar arasında çatışma olacağını söylüyor. Mehmet Sarı ise bu konuda verilmiş bir karar olduğunu, artık yapacak bir şey olmadığını söylüyor" diye konuştu.

Halk duyarlı davranmalı ve tepki göstermelidir

ÖDP olarak her yurttaşa ücretsiz sağlık politikasından yana olduklarını, AK Parti gibi halkın sağlığını bile rant kapısı olarak gören anlayışları kınadıklarını vurgulayan Çalgan, halkı bu konuda duyarlı olmaya ve tepki göstermeye çağırdı. "Devletin en önemli görevlerinden biri de vatandaşları ve yurttaşlarına ücretsiz sağlık hizmeti sunmasıdır. Devlet topladığı vergilerle halkın sağlığını korumak zorundadır" dedi.

Tüm demokratik kitle örgütlerinden destek bekliyoruz

Çalgan, Kolejtepe'deki hastane binasının yine hastane olarak kullanımının devam etmesi için başlatacakları kampanyada toplayacakları imzaları Başbakan'a ve Sağlık Bakanı'na göndereceklerini, tüm demokratik kitle örgütlerini ve halkı kampanyaya destek vermeye çağırdıklarını vurguladı.

Ömer Can'ın dışında nikah salonu isteyen yok

Tabipler Odası, Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere hemen herkes, Kolejtepe'deki hastane binasının yapılacak küçük tadilatlarla yine hastane olarak kullanılmasını isterken kendisi de doktor olan kentin sağlık sorunlarını çok yakından bilen, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in de öncelikli ihtiyacın sağlık merkezi olduğunu diye getirdiği ve "Elbette hastane daha önemli biz de orasının hastane olmasını isteriz. Fakat bina Şahinbey Belediyesi'ne verilmiş. Burasının hastane olarak kullanılmasını isteyenler elbette bu kentin yararını düşünüyor" dediği öğrenildi.

Öncelikli yatırım sağlığa olmalı

AKP Milletvekili Nurettin Aktaş'ın öncelikli sorunun sağlık olduğunu söylediği kaydedilirken, AKP İl Başkanı Ökkaş Eruslu'nun hastanenin nikah salonundan daha öncelikli bir hizmet olduğunu söylediği, "Hastane olsaydı daha iyi olurdu, ancak Başbakan Erdoğan, Şahinbey Belediyesi'ne vermiş bir kere ne yapalım?" dediği açıklandı. Eruslu'nun "Ama Başbakan burasının hastane olarak kullanılmak istendiğini bilmeyebilir, çünkü Şahinbey Belediyesi Başbakan'a taleple gitmiş, o da başka bir talep olmadığını düşünmüş olamaz mı?" şeklindeki bir karşılık, "Elbette, Başbakan Gaziantep'i çok iyi bilmiyor. Oranın bir hastane için çok uygun olduğunu bilmiyor olabilir. Şimdi bu konuda konuşup parti içi bir sıkıntıya neden olmak istemiyoruz. Onların da binaya ihtiyacı var. Fakat orası hastane için daha kullanışlı dediği belirtildi. Partili kaynakların verdiği bilgiye göre, hiç kimsenin bu konuda Ömer Can'ı desteklemediği, aksine herkesin Kolejtepe'deki binanın hastane olarak kalmasından yana tavır sergilediği bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *