ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Orman İşletme Müdürlüğü yeniden Kilis'e kaydırılacak

Orman İşletme Müdürlüğü yeniden Kilis'e kaydırılacak
YAYINLAMA: 28 Ağustos 2024 / 11.03
GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2024 / 11.03

Gaziantep'e haksızlık ediliyor

Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü'nün 2003 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılarak Orman İşletme Şefliği statüsüyle Kilis Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlandığını belirten yetkililer, Danıştay'a yapılan başvuru üzerine yürütmeyi durdurmayı başardı. Dün itibariyle yürütmenin durdurulduğu, ancak Bakanlar Kurulu tarafından yeniden kapatılma kararı alınacağı belirtilirken, "82 Bin 657 hektar orman alanı bulunan Gaziantep, yeniden 11 bin hektar ormanı bulunan Kilis Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlanacak. Tüm yetkiler Kilis'e devredilecek. Gaziantep'te bulunan 130 tane kereste imalatçısı ile 155 Orman köyü mağdur edilecek" derken Gaziantepli Bakan ve milletvekilleri göreve çağırıldı.

2.5 Trilyon zarar eden Kahramanmaraş Müdürlüğü neden kapatılmıyor

28 Şubat 2003 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile kapatılarak Orman İşletme Şefliği statüsü ile Kilis Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlanan. Danıştay'a yapılan başvuru üzerine yeniden Orman İşletme Müdürlüğü olarak görevine devam etmesi gereken kurumun yeniden şeflik haline getirilerek Kilis'e bağlanacağı haberi kurum çalışanlarını hayal kırıklığına uğrattı. 1989'dan beri Gaziantep'te faaliyet göstermekte olan Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte kapatılan 24 işletme müdürlüğünün şeflik haline dönüştürüldüğü hatırlatılırken, 750 milyar zarar ediyor diye üç müdürlük kapatılırken, tek başına 2.5 trilyon zarar eden Kahramanmaraş Müdürlüğü'nün kapatılmamasının manidar olduğuna dikkat çekti.

Keresteciler ve orman köyleri mağdur edilecek

Yeni aldıkları duyuma göre Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü'nün tekrar kapatılarak Orman İşletme Şefliği ‘ne dönüştürüleceğini söyleyen Orman İşletme Şefliği yetkilileri, "Kapatılma sebebi olarak kar edilmemesi gösteriliyor. Gaziantep ili sınırları içerisinde Gaziantep, İslahiye ve Araban olmak üzere 3 Orman İşletme Şefliği var. Toplam 82 bin 657 hektar orman alanına sahip olan Gaziantep, 11 bin hektar ormanı bulunan Kilis Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlanacaktır. Bu müdürlüğün kapatılması ile tüm yetkiler Kilis Orman Müdürlüğü'ne devredilmiş olacak. Başta Gaziantep'te bulunan 130 tane kereste imalatı yapan işletmeler mağdur olacak. Taleplerini Kilis Orman İşletme Müdürlüğü'ne yapmak zorunda kalacaklar. Gaziantep'te bulunan 155 orman köyü mağdur edilecek. Bizde 47 tane personel bulunurken, 16 tane personeli olan Kilis Müdürlüğü'ne bağlanmak, son derece yanlış bir uygulama" diye açıklamada bulundu.

Bakan ve milletvekillerine hizmet için iyi bir fırsat

Daha önceki kapatma karan üzerine Gaziantepli Bakan ve milletvekillerine başvurduklarını, onların gözümüzden kaçmış diye açıklamada bulunduğunu ifade eden yetkililer, kapatma konusu yeniden Bakanlar Kurulu'na gelecek. Bu konuda Gaziantepli siyasilere iş düşecek. 2004 Yılı'nda 750 milyar zarar etti diye 3 müdürlük kapatılırken, tek başına 2.5 trilyon zarar eden Kahramanmaraş Müdürlüğü'nün kapatılmamasının büyük çelişki olduğunu belirtti. Yetkililer, "Kapatma nedeni zarar ise bu işletme müdürlüğünün de kapatılması gerekir. Burada tek amaç kar etmek olmamalıdır. Orman işletme müdürlükleri kurulurken, ormanlara bakmak, ormanları korumak ve ormanları geliştirmek amacı ile kurulmuştur. Halka hizmet için kurulan işletmeler kar amacı için kullanılmak isteniyorsa o zaman bütün ağaçları kesip satsınlar" dedi.

Gaziantep sosyal statüsünü kaybedecek

Gaziantep'in Kilis Orman işletme müdürlüğüne bağlanacağını söyleyen işletme şefliği yetkilileri, "Bu konuda Gaziantepli siyasilere, oda ve meslek örgütü başkanlarına ve sendikalara büyük görev düşüyor. Bakanlar Kurulu'ndan yeniden kapatma kararı çıkarsa, Gaziantep sosyal statüsünü kaybedecek. Kendi bütçesi varken Kilis'e bağlanmış olacaktır" diye konuştu. Gaziantep Orman Müdürlüğü'nün 3 katlı binasının iki katının şimdi Tarım ve Köy Hizmetleri tarafından kullanıldığı öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *