ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Osman Tuzcu’yu anıyoruz

Osman Tuzcu’yu anıyoruz
YAYINLAMA: 29 Nisan 2024 / 15.02
GÜNCELLEME: 29 Nisan 2024 / 15.02

Türkiye’nin en uzun ömürlü 11’inci gazetesi olan Sabah’ın kurucusu Osman Tuzcu, ailesi ve çalışma arkadaşları tarafından bugün saat 11:00’de düzenlenecek törenle bir kez daha saygı, minnet ve özlemle anılacak.

Gazetemizin kurucusu, Gaziantep’in Şeyhül muharriri Osman Tuzcu ölümünün 9’uncu yıldönümünde bugün mezarı başında düzenlenecek törenle anılacak. Osman Tuzcu’yu anma törenine ailesi ve kurucusu olduğu Sabah Gazetesi ve matbaasının çalışanları katılacak.

Gaziantep'te yerel gazeteciliğin gelişmesinde büyük katkıları bulunan Osman Tuzcu, mesleğe ilk adımını attığı Cumhuriyet Halk Partisi matbaasında vefat ettiği 1995 yılına kadar kalemini elinden bırakmadı. Atatürk devrimlerine sıkı sıkıya bağlı olan Osman Tuzcu, Sabah’ın her zaman halkın çıkarlarını savunan bir gazete olmasını sağladı. Demokratik, çağdaş yaşamı ve tutumu ile girdiği her ortamda bir basın mensubu olarak her zaman saygıyla karşılanması Osman Tuzcu'nun tutarlı, dürüst, cesur bir kalem olmasının sonucuydu.

Kadınların toplumda ön plana çıkması ve başarılı olması gerektiğinin her zaman en yılmaz savunucusu olan Tuzcu, yaşamı boyunca laikliğin ve eğitimin önemine dikkat çekti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *