ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

'Özürlüler Kanunu Tasarısı' hazırlıkları son aşamada

'Özürlüler Kanunu Tasarısı' hazırlıkları son aşamada
YAYINLAMA: 14 Haziran 2024 / 10.59
GÜNCELLEME: 14 Haziran 2024 / 10.59

AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, 'Özürlüler Kanunu Tasarısı' hazırlıklarının son aşamaya geldiğini bildirdi.

Şahin yaptığı yazılı açıklamada, özürlü vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak için çalıştıklarını belirterek, "Dünyada 500 milyon, Türkiye'de ise 7.5-8 milyonu aşan özürlü var. Buna göre nüfusumuzun yüzde 12.29'u özürlü. Özürlüler konusu aileleri ile birlikte 30 milyonu aşan insanımızı yakından ilgilendiriyor" dedi. Ortopedik, görme, işitme, konuşma ve zihinsel özürlüden okuma yazma bilmeyenlerin oranının yüzde 36.33, sürekli hastalığa sahip olanlar arasında okuma-yazma bilmeyenlerin oranının yüzde 24.81 olduğuna işaret eden Şahin, özürlülerin işgücüne katılma oranın çok düşük olduğunu, özürlülerin sadece yüzde 21.71'in işgücüne katıldığını kaydetti.

Özürlüler Kanunu'nun çıkması ile birlikte bu konuda daha ciddi adımlar atılacağını, 2005 yılının da özürlülerin istihdam yılı ilan edildiğini anımsatan Şahin, şunları kaydetti: "Devlet, özürlülerin kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için gereken önlemleri almakla yükümlüdür. Özürlüler Kanunu için yapılan hazırlıklar son aşamaya geldi. Çıkacak kanunun sistematik olarak uygulanabilmesi için 2005-2010 Eylem Planı çıkartıldı. Ayrıca, Bakanlar Kurulu kararı ile işverenlerin çalıştırdığı özürlülerin sigorta primlerinin yüzde 50'sini devlet veriyor."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *