ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sağlıklı beslenmenin en güvenilir yolu organik gıda

Sağlıklı beslenmenin en güvenilir yolu organik gıda
YAYINLAMA: 03 Haziran 2024 / 17.24
GÜNCELLEME: 03 Haziran 2024 / 17.24

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayram, sağlıklı beslenmenin en güvenilir yolunun organik gıdaların tüketiminden geçtiğini söyledi.

Bayram, yaptığı açıklamada, son yıllarda artan çevre kirliliği, sağlık problemleri ve hastalıkların, artık insanları daha sağlıklı ve dengeli beslenmeye yönelttiğini belirtti. Organik tarımın, ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik bir sistem olduğunu, sistemin mevcut bozulmamış dengenin ve toprakların bozulmasını engellediğini ifade eden Bayram, şu görüşlere yer verdi: "Sağlıklı beslenmenin en güvenilir yolu organik gıdalar tüketmekten geçiyor. Organik tarım sentetik kimyasal ilaçlar ve gübrelerin kullanımının yasaklanmasının yanında organik ve yeşil gübreleme, toprağın muhafazasını da tavsiye eden bir yöntemdir.

Organik tarım, üretimde miktar artışından çok ürünün kalitesinin yükseltilmesini amaçlayan ve tüketime sunulacak gıda maddelerinin de aynı prensiple organik işleme tabi tutan bir üretim şeklidir." Bayram, dünyada artan organik gıda tüketimiyle birlikte artık insanların fonksiyonel gıdalara doğru yöneldiğini ifade etti. Fonksiyonel gıdaların sağlıklı beslenmenin yanı sıra tedavi ve hastalıklara karşı korunma amaçlı olarak da kullanılan ürünler olduğunu belirten Bayram, şöyle devam etti: "Yeni yüzyılda, insanların yaşam kalitelerini yükseltmek sağlıklı ve uzun ömre sahip olmak için tercih ettikleri gıda türlerinde de pazar payı hızla artış göstermektedir."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *