ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şehitkamil'de iki yıllık toplu sözleşme imzalandı

Şehitkamil'de iki yıllık toplu sözleşme imzalandı
YAYINLAMA: 29 Ağustos 2024 / 10.53
GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2024 / 10.53

Şehitkamil Belediyesi’nde 280 işçi adına yürütülen toplu sözleşme imzalandı. DİSK'e bağlı Genel- İş Sendikası 3 Nolu Şube ile belediye yetkilileri arasında yapılan anlaşmaya göre toplu sözleşme 2 yılı kapsayacak ve ilk yıl için yüzde 14, 2006 yılı için ise TUFE oranı esas alınacak.

Şehitkamil Belediyesi Nikah Salonu'nda yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin imza törenine, Başkan Metin Özkarslı, Genel-İş Bölge Başkanı Nihat Bencan, 3 Nolu Şube Başkanı Ali Güdücü, meclis üyeleri, daire müdürleri ve işçiler katıldı.

Emeğe saygılıyız

Göreve geldikleri ilk dönemin ilk toplu iş sözleşmesinde, iki tarafın uzlaşmasıyla ayrılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Metin Öskarslı, “Biz, insana ve emeğe olan saygımızı göreve ilk geldiğimiz gün personellerimizle yaptığımız toplantıda beyan etmiştik. Personelimiz işini başarıyla yapmasının karşılığını elbette ki alacaktır. Bugüne kadar gerek daire müdürlerimiz, memurlarımız, gerek işçilerimizin azimli çalışması sonucu 'Şehitkamil Belediyesi çalışıyor' ilkesini oturttuk. Bu övgü belediyemizde büyük fedakarlık ve sorumluluk bilinciyle çalışan siz kardeşlerimin hakkıdır. Ancak bu övgüler bizleri rehavete sürüklememeli, aksine daha başarılı olmaya teşvik etmelidir" diye konuştu.

İlk 6 aylık dönemi için yüzde 5, ikinci 6 ayda yine yüzde 5'zam yapıldı

Belediyemiz ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında 280 işçiyi kapsayan, toplu iş sözleşmesinin 1 Ocak tarihi itibariyle uygulanacağını ifaden eden Özkarslı, işçi ücretlerine bu yılın ilk 6 aylık dönemi için yüzde 5, ikinci 6 ayda ise yine yüzde 5'lik bir zam yapıldığını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *