ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sokak çocuklarına şevkat eli

Sokak çocuklarına şevkat eli
YAYINLAMA: 21 Haziran 2023 / 11.14
GÜNCELLEME: 21 Haziran 2023 / 11.20
Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü ekipleri, sokakta yaşayan çocukları soğuktan korumak için merkez binada misafir ediyor.

Polis ekipleri havaların soğuması ile birlikte, yoğun çalışma içerisine girdi.

Ekipler, kentin değişik bölgelerine devriye gezerek, iki günde sokakta yaşayan 14 çocuğu merkeze getirdi. Polis merkezinde misafir edilen çocukların her türlü ihtiyacı karşılıyor.

Gaziantep Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son iki günden beri yağan kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığının düştüğünü ve özellikle gece dondurucu soğukların yaşandığına dikkat çekti.

Kış aylarında, sokakta yaşayan çocukların büyük sorun olduğunu ve donma tehlikeleri bulunduğunu ifade eden Arslan, şöyle konuştu:‘’Ekiplerimiz başta çocuklar olmak üzere, yetişkin insanları da donma tehlikesinden korumak için çalışmalarını sürdürüyor. Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü ekipleri, değişik bölgelerde devriye gezerek, sokakta bulunan ve yardıma muhtaç olan çocuk ve yetişkinleri araçlara bindirip, merkez binaya getiriyor ve her türlü ihtiyacını karşılıyor. Bu çalışmamıza, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de destek veriyor. Bu uygulamamız, kış ayı boyunca devam edecek.’’

Sokakta çalışan 21 çocuğa gıda yardımı yapıldı

Emniyet Müdürlüğü, sokakta çalışan 21 çocuğun ailesinde gıda yardımında bulundu.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, dinlenen, cam silen ya da satıcılık yapan çocukları sokağa iten nedenlerin araştırılması sonucunda, bu çocukların ekonomik nedenlerle sokakta çalıştıklarının belirlendiği kaydedildi.

Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü görevlilerinin sokakta çalışan 21 çocuğun ailesiyle görüşmeler yaptığı ifade edilen açıklamaya göre, aileler, sokakta çalışan çocukların karşılaşabileceği tehlikelere ilişkin bilgilendirildi ve çocuklarını sokağa çıkarmamaları konusunda da uyarıldı. Ailelere ayıca Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce hazırlanan gıda paketleri verildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *