ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sosyal Demokrat Küsbeoğlu, bir günde AKPli oldu

Sosyal Demokrat Küsbeoğlu, bir günde AKPli oldu
YAYINLAMA: 15 Mayıs 2023 / 13.57
GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2023 / 13.58
Siyasi ahlakla bağdaşmıyor

CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Ömer Küsbeoğlu’nun bir süre önce CHP’den ihraç edilmesinin ardından Sosyal Demokrat‘a geçeceği söylenirken, Küsbeoğlu soluğu AKP’de aldı.

İhraç edilen bir başka partinin kabul etmesi düşündürücü

CHP Şehitkamil İlçe başkanı Neşet Uçar konuyla ilgili Sabah’a yaptığı açıklamada, özellikle seçime 2,5 ay gibi çok kısa süre kala şartlı olarak parti değiştirilmesini siyasi etik ve ahlakla bağdaşmadığını belirtti. AKP’nin kendini Ak Parti diye kamu oyuna lanse ettiğini söyleyen Uçar, “Bir partiden ihraç edilen birinin başka partide belediye meclis üyesi aday olarak kabul edilmesine çok garipsiyorum. Aslında AKP’nin yetkili kurullarının böyle durumlarda aday olmak isteyenlerin geçmişini araştırması gerek. Örneğin seçime 2,5 ay kala parti değiştirip aday olunması çok ilginç olur araştırılması gerek. Çünkü kısa sürede çıkar beklentisi doğrultusunda parti değiştiren insanların ileride parti disiplinine ne kadar uyacağı bilinmez” dedi.

Aday gösterilen insanların geçmişleri iyi araştırılmalı

Seçimlerde aday gösterilecek insanların geçmişlerinin iyi araştırılması gerektiğini vurgulayan Uçar, iktidar olma uğruna herkese kapı açıldığında, halkın bunun arkasında başka şeyler arayacağını ve o partiye zarar vereceğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *