ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tehlike arz eden sekiz ev daha yıkıldı

Tehlike arz eden sekiz ev daha yıkıldı
YAYINLAMA: 12 Aralık 2021 / 17.01
GÜNCELLEME: 12 Aralık 2021 / 17.01
Göçükte zarar gören evlerin yıkımına Şahinbey Belediyesi fen işleri müdürlüğü ekiplerince başladı. İlk etapta ekipler tespit ettikleri ve oturulamaz raporu olan 8 evi yıktı. Aydınbaba Mahallesinde mağaralar üzerine yapılan üç evin yıkılması ile Şahinbey Belediyesi harekete geçti.

İmara aykırı evler, belediye ekiplerince tespit edildi. İkinci bir göçük tehlikesi ile karşı karşıya kalan mahalle sakinlerine evlerini boşaltmaları talimatı verildi. Mağdur durumda kalan vatandaşları il Özel idare ve Şahinbey Belediyesince maddi yardımda bulunduğu bildirildi. Fen işleri müdürlüğüne bağlı yıkım ekipleri, dün sabahın ilk saatlerinde göçük alanına gelerek iş makinaları ile boşaltılan evleri yıkımına başladı.

Yıkım iki hafta sürecek…

Yıkım yerine gelerek çalışmaları yakından takip eden Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çete, basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çete, “Belediyemize bağlı Fenişleri müdürlüğü ekiplerinin hummalı bir çalışması var. İlk etapta göçük sonrası açılan oyukları doldurmaya başladık. Yıkılmayan evler bile tehlike arz etmektedir. Buraların boşaltılmasını talep ettik. Yaklaşık yedi-sekiz evin boşaltılarak, yıkımına başladık. 10-15 günlük bir zamanda yıkımı bitireceğimizi düşünüyorum” dedi.

Can güvenliğimiz korundu…

Gücük sonrası normal hayatlarını yaşamaya başladıklarını ve her gece ölüm korkusuyla uyuduklarını söyleyen Aydınbaba Mahallesi sakinleri, Şahinbey Belediyesi yıkım ekiplerini görünce derin bir oh çekti. Yıkımla beraber huzura kavuştuklarını ifade eden mahalleli, “Tekrar göçük olur düşüncesiyle, gözlerimize uyku girmiyordu. Yapılan yıkım çalışmalarıyla rahata kavuşacağız” derken, mahalle muhtarı Ali Çiçek ise, “Bizi düşünen ve Aydınbaba mahallesi sakinlerinin yanında olan yetkililere teşekkür ediyoruz. Şahinbey Belediyesi ekipleri, birinci derecede tehlike olan yerleri yıkmaya başladı. Hayatımız güvence altına alındı. Göçükle birlikte evleri yıkılan, tehlike sınırında olanlara yardım eli uzatılacak sözü verildi. Evi boşaltılanlar kiraya çıkacaklar. Şahinbey kaymakamlığı da, vatandaşlarımıza maddi yardımda bulunacağını söyledi” diye konuştu.

Bir kişinin öldüğü göçük yerinde, iş makinalarının çalışmasını aldırmayan yaşlı bir kadın, yıkımla birlikte harabeye dönen alandaki odun parçacıklarını evine götürmeye telaşındaydı. İş makinaları, bir yandan boşaltılan evleri yıktı, diğer yandan Göçüğün meydana getirdiği oyukları toprakla doldurmaya çalıştı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *