ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Töre cinayeti vahşeti ortadan kaldırılmalı

Töre cinayeti vahşeti ortadan kaldırılmalı
YAYINLAMA: 08 Ekim 2024 / 18.17
GÜNCELLEME: 08 Ekim 2024 / 18.17

Gaziantep-Kilis Tabip Odası, Tema Vakfı İl Temsilciliği ve Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası'ndan yapılan açıklamada, verilerin Türkiye'deki kadınların gelişmiş ülkelere göre son derece geri olduğunu gösterdiği, kadınların her alanda yer alması, eşitsizliklerin giderilmesi, şiddet, cinsel taciz, namus cinayeti ile anılan vahşetin ortadan kaldırılması gerektiği ifade edildi.

Tema Vakfı İl Temsilcisi ise toprak ananın nasıl üzerindeki canlıların yaşam kaynağının ise kadınların da evinin yaşam kaynağı ve direği olduğunu belirtti. Köse, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde hem toprak anaya hem de kadınlara sahip çıkılması gerektiğini bildirdi.

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Kadın Komisyonu Başkanı Arzu Kızılaslan ise kadın haklarının ilerleme kaydetmiş olmasına karşın istenilen seviyede olmadığını belirtti.

Kızılaslan, moral değerleri yüksek, güçlü, bilgili, bilinçli nesillerin yetişmesinin kadınların erkeklerden daha bilgili ve nitelikli olmasına bağlı olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *