ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye genelinde 500 bin çocuğa eğitim veriliyor

Türkiye genelinde 500 bin çocuğa eğitim veriliyor
YAYINLAMA: 05 Haziran 2024 / 10.20
GÜNCELLEME: 05 Haziran 2024 / 10.20

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) İletişim ve Kaynak Departmanı Yöneticisi Olgar Ataseven, 1995-2004 yılları arasında Türkiye genelinde 500 bin çocuğa eğitim verdiklerini söyledi.

Ataseven, TEGV Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı'nda düzenlediği basın toplantısında, 7-16 yaş grubu çocukların daha iyi bir eğitim alabilmeleri, hayata daha iyi hazırlanabilmeleri ve teknolojik yenilikleri takip edebilmeleri için gönüllü öğretmenlerle çok yoğun bir çalışma içinde bulunduklarını belirtti.

Temel hedeflerinin, çocuklara hiç alışık olmadıkları şekilde zengin öğrenme ortamı sunarak sokaktan kurtarmak olduğunu ifade eden Ataseven, şöyle konuştu: "Çocuklarımız, okullarda gerekli eğitimi alamıyor ve mutlaka daha fazla eğitime ihtiyaç duyuyor. Sınıfların kalabalık olması, okul ve derslik sayısının yetersiz oluşu çocukların yeterli eğitimi alabilmelerine engel oluyor. Öğretmenlerimiz de çoğu zaman çocuklara eğitim vermekte yetersiz kalıyor ve öğrencilerine yeterli zaman ayıramıyor. İşte TEGV, eğitime destek olmak ve çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanmalarına ortam sağlamak için çok önemli bir misyon üstlendi.

Türkiye genelinde birçok ilimizde gönüllü öğretmenlerimizle çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlamak için çalışıyoruz. TEGV olarak her yıl 150 binin üzerinde çocuğa, ders saatleri haricinde eğitim desteği verdik

Eğitim parkından 4 bin çocuk yararlanıyor

Olgar Ataseven, Gaziantep'te 1.5 yıl önce TEGV tarafından kurulan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı'nda bulunan 4 bin çocuğun desteğe ihtiyacı olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Büyükşehir Belediyesi öz kaynakları ile yapılıp, Gaziantepli çocuklara armağan edilen Eğitim Parkında, 1.5 yıldan beri çocuklarımıza eğitim veriliyor. Eğitim Parkı'nda bir yılda 7-16 yaş grubu 4 bin çocuğumuza eğitim verip, yaşam becerileri kazandırdık. Şu ana kadar buradaki işletme maliyetleri, İstanbul'dan ve İstanbul iş dünyasından sağlanan maddi kaynaklarla yürütüldü. Artık bu tesisi sahiplenme sırası, Türkiye'nin 6. büyük ilini yaratan Gaziantep’in sanayicisi ve işadamında. Sadece bu parkın yapılması yeterli değil. Sanayiciler ve işadamları, bu tesisin yaşaması için destek vermelidir. Bu destek çok önemli. Sanayi ve ticarette önemli bir merkez olan Gaziantep’in, eğitim alanında da istenilen gelişmeyi sağlayabilmesi çok önemli. Bu tesisin yaşatılması, yılda 4 bin çocuğun eğitim alması demektir. 10 işadamı veya sanayici, 2005 yılı boyunca kişi olarak her ay 1500 Yeni Türk Lirası verip bu tesisi yaşatarak eğitime destek olabilir.

Ataseven, toplantı sonrasında Eğitim Parkı'nı gezerek, burada bulunan çocukların eğitimleri konusunda bilgi verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *