ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye'de üretim yapmak istiyoruz

Türkiye'de üretim yapmak istiyoruz
YAYINLAMA: 22 Mart 2024 / 09.44
GÜNCELLEME: 22 Mart 2024 / 09.44

Bilgisayar şirketi Hewlett-Packard’ın Türkiye Genel Müdürü Şahin Tulga, “Türkiye’de üretim yapmayı düşünüyoruz, bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz” dedi. Tulga, Türkiye'nin ekonomik büyüklük bakımından dünyada 20. sırada bulunan önemli bir ülke olduğuna dikkati çekti.

Yüzde 100 yabancı sermaye

Tulga, Hewlett-Packard’ın bu önemli potansiyeli daha iyi değerlendirmek için, yüzde 100 yabancı sermaye ile üretim yapmayı düşündüğünü belirtti.

Çok büyük bir potansiyele sahip olan Türkiye’de var olmak ve potansiyeli daha iyi değerlendirmek için üretimin gerekli olduğunu belirten Tulga, şöyle konuştu: “Şu anda Türkiye’de üretimimiz yok. Ancak üretim yapabilmek için çalışmalara başladık. Bu konuda Devlet Bakanı Ali Babacan ile görüşerek ilk önemli adımı atmış olduğumuzu düşünüyorum. Yüzde 100 yabancı sermaye getirerek, üretim yapmayı düşünüyoruz. Şimdilik, Türk iş adamları ile ortak yatırım düşüncemiz yok. Yatırım konusunda, gerekli yardımları alabilirsek üretime geçebiliriz. Bu süre, 6 ayda olabilir, 2 yılda. Çalışmalarımız devam ediyor.”

Güç müşteriye geçti

Dünyada, bilgi-iletişim sektöründe çok hızlı değişimler yaşandığını, bu hızlı değişimin şirketlerin kar marjlarını düşürüp, yeni arayışlara yönelmesine neden olduğunu belirten Tulga, “İletişim devrimiyle birlikte güç müşteriye geçti. Artık müşteriler kendi aralarında haberleşebiliyor, bir firma ile ilgili her türlü bilgiye ulaşabiliyorlar hiçbir şey gizli kalmıyor. Her şey şeffaf, bir firmanın internet sitesine giriyorsunuz ve oradan her türlü bilgiye ulaşıyorsunuz. Üretilen ürün, muhteviyatı, fiyatı başta olmak üzere her şeyi müşteri öğrenip kararını ona göre veriyor” diye konuştu.

Ticaretin globalleşmesi ile birlikte kar etmenin de zorlaştığını ve bu durumun firmaların yeni müşteri arayışına gittiğine dikkati çeken Tulga, “Firmalar yeni bir çıkış yolu bulmak için artık müşterilerine yeni bir bakış açısıyla bakmaya başladı. Firmalar artık müşteriyi elde etmek için başlangıçta belki zararına satış yapıp, onda bir memnuniyet hatta bunun da ötesinde bir coşku yaratmayı düşünüyor” dedi.

Tulga, müşterilerine nasıl strateji ve iş modeli kurmaları gerektiğini, bilgisayar sistemlerini de öğrettiklerini anlatırken, “Artık biz iş hayatının tam merkezindeyiz. Müşterilerimiz şirketlerin satın alma müdürleri değil bizzat şirketin sahibi” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *