ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

"Ülke ekonomisi kumarhane ekonomisine döndürüldü!.."

"Ülke ekonomisi kumarhane ekonomisine döndürüldü!.."
YAYINLAMA: 25 Eylül 2024 / 15.10
GÜNCELLEME: 25 Eylül 2024 / 15.10

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, AKP hükümetinin, ekonomiyi, borsa-faiz-döviz üçlemesiyle idare etmeye başladığını söyledi

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye ekonomisinin iyi durumda olmadığını öne sürerek, "Türkiye'nin ekonomisi kumarhane ekonomisine döndürüldü" dedi.

Rantiyeye 65 katrilyon lira kesintisiz olarak veriliyor

Türkiye'nin, AK Parti hükümetinin 2,5 yıllık döneminde geldiği noktanın iyi olmadığı görüşünü savunan Ağar, şöyle konuştu: "İnsanların devlete olan borç faizleri ödendi, ama insanlar borç ve faizden kurtulamadı. Borçlarının ana paralarını dahi ödeyemiyorlar. Türkiye'nin gerçek sıkıntılarını görmek ve ortaya çıkartmak gerekir. Türkiye'nin geldiği yer adaletsiz bir yapıdır. Herkesin parası kesildi. Tek kesinti yapılmayan faiz ödemeleridir. Hükümetin en büyük icraatı fukara sayısını 2'ye katlamak oldu. Rantiyeye 65 katrilyon lira kesintisiz olarak veriliyor. Türkiye, faizlere bir haftada 1 milyar dolar ödüyor. Yabancı yatırımcılar içeriye 1 dolar koyup, ertesi sene 2 dolar alarak çıkıyor. Buna dünyanın hiçbir ekonomisinin dayanabilmesi mümkün değildir."

Habur'u istediğimiz zaman açar istediğimiz zaman kapatırdık

Hükümetin Irak politikasını ve Habur Sınır Kapısının kapatılmasını da eleştiren Ağar, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim ülkeyi yönettiğimiz zamanlarda Habur Sınır Kapısı'nın açılıp kapanması bizden sorulurdu. Biz istediğimiz vakit açar, istediğimiz vakit kapardık. Şimdi, hükümet bu konuyu dışarıdan izlemekle yetiniyor. Sınır kapısının açılıp-kapanması konusunda hükümet seyirci kalıyor. Yine, Irak'ta 70 şoförümüz ve 5 polisimiz şehit edildi ama hükümet bu konuda da dik bir duruş sergileyemedi." Hükümetin uyguladığı politikalarla köylü ve çiftçinin büyük sıkıntı içine girdiğini ifade eden Ağar, kendilerinin çiftçileri, köylüleri hakir gören bir anlayışı reddettiklerini kaydetti.

Felsefeyle değil rüzgarla geldiler

"Siyaset felsefeyle yapılır, rüzgarla değil" diyen Ağar, "Bunlar rüzgarla geldiler. Türkiye'nin adalet ve kalkınmaya ihtiyacı var, ama bu AKP'nin adaleti değil. Çünkü AKP kendisine oy veren vermeyen tüm kesimleri mağdur etti. Ülke ekonomisini kumarhane ekonomisine çevirdi. Türkiye ekonomisi borsa-faiz-döviz üçlemesiyle idare edilmeye başlandı. Bunlar ekonomiyi idare edemedikleri için halkı iki kat fakirleştirdiler. İhracat ve üretime dayanmayan ekonomiler her an çökebilir" şeklinde açıklama yaptı.

Türkiye'nin AKP'ye ihtiyacı yok

Demokrat Parti'nin felsefesiyle yola çıktıklarını belirten Ağar, "Güvendiğimiz bir siyaset felsefemiz var. Biz halkı mağdur etmek için değil, halka yeniden huzur, ülkeye de itibar getirmek için yollardayız" dedi. Partisine yeni katılan Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan'a parti rozetini takan Ağar, "Bu arkadaşlarımız 360 milletvekiline sahip iktidarın gücünü ve tüm kişisel çıkarları bir kenara bırakıp, milletin hayrına olmayan işlere tepki koyarak ülkenin yüce değerleri için çalışmak üzere kırat bayrağı altında toplandılar. Çünkü biliyorlar ki AKP Hükümeti bu ülkenin huzuru ve mutluğu için uğraşmıyor" diye konuştu.

Ağar'ın il kongresine katılması onur verici

DYP Gaziantep Olağan Kongresine Ağar’la birlikte gelen ve önceki gün AK Parti'den istifa eden Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan, DYP'ye katıldı. Eraslan'a parti rozetini Ağar taktı. Duru Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen ve tek liste halinde gidilen seçimlerde, mevcut başkan Sermet Atay, 271 oy alarak yeniden seçildi. Atay, 15 yıldan bu yana ilk defa bir DYP Genel Başkanı'nın, Gaziantep İl Kongresi'ne katıldığını belirtti. Atay, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın il kongresine katılımının kendileri için onur verici olduğunu belirtti.

Ekonomik kalkınma yatırım ve üretimle olur

Ekonomik kalkınmanın sağlanmasının yatırım, üretim ve istihdam ile mümkün olduğunu belirten Ağar, "Yatırım yok, üretim yok, istihdam alanları yaratılmıyor. İşsizlik artıyor, fabrikalar kapanıyor. Atılan temellerin karşılığı yok. 2.5 yılda ne yapıldı bana gösterin. Böyle bir ekonomi olmaz, kumarhane ekonomisi bu, ekonomide yatırımlara yönelip büyük işler yapılmalı" diye konuştu.

DYP, DP geleneğinden geliyor

Bir süre önce AK Parti'den istifa ederek DYP'ye katılan Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan ise yaptığı konuşmada, AK Parti'de istediği hizmet ortamını bulamadığı için istifa ettiğini ifade etti. Katılmış olduğu DYP saflarında Türkiye'ye daha hayırlı hizmetler yapacağına inandığını belirten Eraslan, DYP'nin DP geleneğinden geldiğini, 60 yıldan beri Türkiye'ye hizmet eden misyonu temsil ettiğini söylerken, "Parlamenter sistemle yönetilen ülkelerde mutlaka siyasi partiler olacaktır. Ama gücünü halktan almayan ve halkın yüce çıkarları için çalışmayan partilerin bir yere gelmesi mümkün değil. Bunları gördüğüm için DYP'ye katıldım diye konuştu.

DYP İl Başkanlığı'na Sermet Atay yeniden seçildi

Duru Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen ve tek liste halinde gidilen seçimlerde, mevcut başkan Sermet Atay, 271 oy alarak yeniden seçildi. Atay, 15 yıldan bu yana ilk defa bir DYP Genel Başkanı'nın, Gaziantep İl Kongresi'ne katıldığını belirtti. Atay, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın il kongresine katılımının kendileri için onur verici olduğunu belirtti. Atay, bir süre önce AK Parti'den istifa ederek partiye katılan Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan'a DYP rozetinin Gaziantep İl Kongresi'nde takılmasının da Genel Başkan'ın kente verdiği önemi gösterdiğini kaydetti. Atay, iktidarın tek alternatifinin DYP olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Yönetimde kadın üye yok

DYP Gaziantep İl Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: "Isa Gülşen, Yalçın Konukoğlu, Ökkeş Titiz, Mustafa Bayar, Ahmet Ulukök, Müslüm Erdoğan, Hilmi Toğaç, Murteza Öztürk, Mehmet Mekki, Turan Uysal, Vedat Diler, Ömer Doğruer. Ali Görür, Mehmet Abar, Tuncer Canpolat, Sadık Yalçın, Ahmet Şengül, Edip Çağlayan, Mehmet Şentürk, Yaşar Kaleoğlu, Hamit Yıldız, Sadık Fıstıkçı, Memik Özbiçici, Fikret Özdemir, Faruk Kuş, Hasan Çayırlı, Kasım Yalçın, Yusuf Beğendi."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *