ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Uluslararası rekabet için üretim maliyetleri düşürülmelidir

Uluslararası rekabet için üretim maliyetleri düşürülmelidir
YAYINLAMA: 06 Mart 2024 / 13.35
GÜNCELLEME: 06 Mart 2024 / 13.35

Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ihracatçıların dünya pazarlarında rekabet edebilmeleri için üretim maliyetlerinin düşürülmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Aslan, yaptığı açıklamada, Türk ihracatçısının dünya pazarlarındaki rekabet gücünün artırılması için özellikle üretim maliyetlerine çok büyük etkisi olan enerji ve ham madde fiyatlarının dünya ortalaması ile aynı seviyede olmasının gerekli olduğuna dikkat çekti.

Dünya ticaretinde özellikle son yıllarda çok uluslu şirketlerin rolünün arttığına dikkat çeken Aslan şöyle konuştu: “Son yıllarda, ihracatını hızla artıran ve dünya ticaretinden aldığı payı yükselen ülkelere baktığımızda bu ülkelerin önemli miktarda doğrudan yabancı yatırımlar çektiğini görüyoruz. İhracatımızı ve dünya ticaretinden aldığımız payı yükseltmek istiyorsak yabancı doğrudan yatırımları, özellikle ihracata yönelik üretim yapacak çok uluslu şirketleri Türkiye’ye çekmek için gerekli tedbirleri almalıyız.

2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak hayal değildir. Şu anda ihracatımızın geldiği nokta memnuniyet verici. Sanayicilerimiz ve ihracatçılarımız sorunların çözümüne kavuşması ile birlikte Türk ekonomisi daha hızlı bir gelişme sürecine girecektir”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *