ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vakıf malı deniz

Vakıf malı deniz
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.31
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.31
Özel mülkiyete ait işyerlerinin kiraları 500 ile 100 mark arasında değişir, vakıf malı dükkanların liraları 6 milyon liraya kadar düşüyor.
Özel mülkiyete ait işyerlerinin kiraları 500 ile 100 mark arasında değişir, vakıf malı dükkanların liraları 6 milyon liraya kadar düşüyor.

Dükkanlara dövizle kiraya veriyorlar
Gaziantep,’in alışveriş merkezi konumunda olan en işlek caddesi Gazilerde lira karmaşası yaşanıyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait işyerlerinin kiralarının özel şahıslara ait işyerlerine göre çok ucuz olması huzursuzluk yaratıyor. Özel mülkiyete ait işyerleri dövizle kiraya veriliyor ve kiralar 500 ile 100 mark arasında değişiyor. Türk parası ile Gaziler Caddesi’nde en ucuz dükkanın kirası 25 milyon liranın altına düşmezken, Vakıflara işyerlerinin kiraları en fazla 26 milyon lirayı buluyor ve 6 milyon liraya kadar da düşüyor

Hava parası 3-5 milyon lira
Vakıflar işyerlerinin kirasının düşük olması nedeniyle, bir kiracı işyerlerinden taşınıyorken yeni gelen kiracıdan 3-5 milyar liraya kadar veren hava parası istiyor. Özel şahıslara ait işyerlerinin kiralarının yüksek olması hava parasının düşük tutulmasına neden oluyor. Kiracı kendi malı gibi kaygısız şekilde oturuyor. Kirası da düşük. Çıktığı zamanda 3-5 milyar hava parasını alıyor. Ama özel şahıslara ait iş yerlerinde hava parası yapılan sözleşmeye göre değişir. Normal bir sözleşmeye göre hava parası 1.5 milyar civarındadır. Vakıf dükkanlarında kiralar düşük. Örneğin yan yana bulunan iki dükkan vakfa ait olan dükkanda oturan kiracı 3 milyon lira kira verirken, özel şahısa ait dükkanda oturan kiracı 30 milyon lira ödüyor. O zaman burada haksız bir rekabet oluşuyor” şeklinde konuştular.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *