ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yaşam kalitemiz giderek düşüyor

Yaşam kalitemiz giderek düşüyor
YAYINLAMA: 13 Aralık 2021 / 14.53
GÜNCELLEME: 13 Aralık 2021 / 14.53
Hükümetin zam yağmuru sürüyor…

Hükümetin önceki gün ilaç ve şekere yaptığı zamdan sonra dün de akaryakıta yeniden zam gelmesi işin tadını iyice kaçırdı. Zamlardan bunaldığını söyleyen vatandaşlar, yaşam kalitesinin giderek düşmesinden yakınırken, ülkeyi yönetenlerin bu durumdan utanması gerektiğini vurguladı.

Siyasilerin halkı düşündüğü yok

Her gün zam haberiyle uyanıldığını belirten Müslüm Yıldız isimli işçi, her hükümetin bir öncekini arattığını söyledi. Halktan, büyük vaatlerle oyalan AK Partinin, iktidara gelince halkı unuttuğunu belirten Yıldız, “Halk ne yer ne içer düşünmedikleri gibi, bir de yeni bir vergi paketleri geliyor. Devlet borç batağındaymış, bunun için şimdi bir de bağış kampanyası düzenlemeye çalışıyorlar. Ümitlerimiz boşa çıktı. Piyasa durgun, iş yok, iş olmayınca biz Ücretimizi alamıyoruz. Aldığımız ücret zamların çok gerisinde. Perişan bir yaşam sürdürüyoruz” diye konuştu.

Evlenmek bir yana GEÇİNEMİYORUM

Serbest çalışan Murat Kayalı, askerden geleli dört yıl olmasına rağmen para biriktirip evlenemediğini, geçimini bile zor sağladığını belirterek, “Şekere zam, yağa zam, telefona zan, ulaşıma zam, elektriğe zam, akaryakıta zam. Böyle olursa vatandaş ne yiyip ne içecek? Tek başına iktidara gelen AK Parti de zam yapmaya devam ediyor. Bir yandan savaşın neden olduğu gerginlik, bir yandan yıllardır devam eden ekonomik kriz, bir yandan da zamlar. Ben askerden geleli dört yıl oldu, bırakın evlenmeyi, karnım bile zor doyuruyorum” diye konuştu.

Zamsız gün geçmiyor

Hüseyin Yıldız: “Zamanlar durmak bilmiyor, sürekli zam, bıktık usandık. Çekileceği kalmadı. Milletin perişanlığından başka söylenecek bir şey yok. Önce hükümetlerin yaptığı gibi bütün yük millete, gelir gelmez zamları bastı. Zamlar moral koymuyor. Öyle saati iş yapmamız gerek, ama kimse yok. Caddeler işsiz insanlarla dolu. Halkın alım gücü yok. Bunun üstüne gelen zamlar hayatı iyice zorlaştırıyor, işleri iyice azaltıyor. Zamsız gün geçmiyor. Geriye baktığımızda, Avrupa Birliği, Kıbrıs meselesi, ABD’de Irak Savaşı ve halkın isteklerine cevap veremediler.”

Eski hükümetle yenisi arasında bir fark yok

Mustafa Erleblebici: “Hükümet zam yapmaya başladı. Eski ile yeni arasında hiçbir fark yok. Her gün bir şeylere zam geliyor. Halkın alım gücü düşüyor. Para kazanamıyoruz. İş yok, güç yok, üstüne üstük bu savaş krizde, piyasadaki belirsizlik, herkes olumsuz etkiliyor. Sabah nasıl açıyorsak, akşam öyle kapatıyoruz. Zamlar ve ek vergiler işin tuzu biberi oldu. Vatandaş nereye kadar versin, vere vere bir şey kalmadı. AK Partinin de diğerlerinden farkı yok. Geçmiş dönemlerdeki hükümetler nasılsa bu da öyle. Vatandaş olarak beklemekten başka elimizden bir şey gelmiyor.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *