ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yoksulluk yuvaların kapasitesini zorluyor

Yoksulluk yuvaların kapasitesini zorluyor
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2024 / 18.48
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2024 / 18.48

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yurt ve yuvaların kapasitesinin üzerinde çocuk ve genci ağırladığı, derinleşen yoksulluğun yurt ve yuvaların kapasitelerini zorladığı ifade edildi. Yurt ve yuvalarda kalan çocukların büyük bölümünün anne veya babadan birinin hayatta olduğu, ancak ailenin parçalanması, aile fertlerinden birinin cezaevine girmesi ya da çocuklarına bakacak ekonomik güçleri olmadığı için devletin bu çocuklara sahip çıktığı ifade edildi.

Ana babaları olsa da bir yanları yıkık

Devletin tüm maddi imkanlarını karşıladığı, ancak sıcak bir aile özlemi çeken çocukların tüm imkanlara rağmen bir yanının yıkık olduğu ifade edilirken, "Yurt ve yuvalarda kalan çocukların maddi tüm ihtiyaçlarını devlet karşılıyor. Buralarda kalan çocuk ve gençlerin tek eksiği ilgi" denildi.

Yurt ve yuvalar kapasitelerinin üzerinde çocuğu barındırıyor

Vali Lütfullah Bilgin ve eşi Sezgi Bilgin'in kendilerini ziyaret etmesinden memnunluk duyan çocuklar, hediyelerden çok adeta ziyaretçileriyle ilgilendi. Dikkat çekmek için birbiriyle yarışan çocuklar, evlerine gelen bir misafiri ağırlamanın heyecanıyla onları kapıda karşıladı. 80 Kapasiteli 0-6 yaş grubu çocukların kaldığı Çocuk Yuvası'nda 86 çocuğun barındığını belirten Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer İnci, "Çocuk Yuvası ve yetiştirme yurdu kapasitesinin üzerinde çocuğu barındırıyor. Kayıtlı olanların yanı sıra halen çok sayıda da başvuru var" dedi.

Anne-babaları olsa da onlar bakıma muhtaçlar

Çocuk yuvalarında kalan kimsesiz çocukların daha fazla ilgiye ve şefkate ihtiyaçları olduğunu vurgulayan İnci, Sosyal yurt ve yuvalarda kalan çocukların devletin koruması altında bulunduğunu ve her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını, sadece insanların daha fazla sevgi, şefkat ve ilgisine muhtaç olduklarını belirtti. Özellikle, çocuk yuvalarında kalan 0-6 yaş grubu çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini sağlıklı olarak tamamlayabilmeleri için ilgiye çok fazla ihtiyaç duyduklarını belirten İnci, "Başta kadınlarımız olmak üzere, insanlar, fırsat buldukça yuvaları ziyaret ederek, kimsesiz çocuklara ihtiyaç duydukları sevgiyi ve şefkati vermelidir. Unutmayalım ki onlar sadece bizden ilgi bekliyorlar. Devletimiz, bu çocuklarımızın ihtiyacı olan her şeyi veriyor. Ancak, her şey yemek, içmek ve giyinmekten ibaret değildir" diye konuştu.

Yurt ve yuvaları ziyarete gelenlerin, hediye seçimi konusunda dikkatli davranmalarını isteyen İnci, ziyaret edecekleri çocukların yaş gruplarına göre hediye almaları gerektiğine değindi. İnci, 0-6 yaş grubu çocukları ziyarete gelenler daha çok yap-boz tekniğine dayalı oyuncakları, 7-12 yaş grubu çocuklar için de değişik oyuncak türleri ve giyim türü hediyeler alınabileceğine değindi. İnci, büyük miktarlarda hediye almayı düşünenlerin ise görevlilerle görüşüp, belirleyecekleri ihtiyaçlar doğrultusunda hediye almaları gerektiğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *