ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yüzde 104 artış oldu

Yüzde 104 artış oldu
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2024 / 18.46
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2024 / 18.46

Defterdarı Recep Karapınar, yol denetimleri sırasında kesilen özel usulsüzlük cezalarında geçtiğimiz yıla oranla yüzde 104 oranında artış olduğunu söyledi.

Karapınar, kayıt dışı ekonomini kayıt altına alınması, belge düzeninin sağlanarak vergilendirme işlemlerinde haksızlığın önlenmesi amacıyla denetimlerin sürekli yapıldığını belirtti. Yapılan yol denetimleri sonucunda, 2004 yılında bir önceki yıla göre, denetlenen mükellef sayısının yüzde 84, düzenlenen tutanak sayısının da yüzde 34 oranında artış görüldüğünü ifade eden Karapınar, "yol denetimleri sırasında kesilen özel usulsüzlük cezasında ise yüzde 104 oranında artış var" diye konuştu.
"Kayıplı değil, kayıtlı ekonomiye geçelim. Gerçek kazanç üzerinden adaletli vergi ödeyelim" diyen Karapınar, vergisini düzenli ödeyenlerle belgesiz çalışan mükellefler arasındaki rekabet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması amacıyla etkili bir şekilde yol denetimleri yaptıklarına dikkati çekti.

Yapılan denetimler sonucunda 1 trilyon 498 milyar 756 milyon lira ceza kesildiğini belirten Karapınar, denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini kaydetti. Karapınar, işyeri denetimlerinin yanı sıra yol denetimlerine de büyük önem verdiklerini, vergilendirme işlemlerinde mevzuat bilgisine hızlı bir şekilde ulaşılabilmesi, karşılaşılan sorun ve şikayetlerin çözümlenmesi amacıyla, "www.gazian- tepdefterdarligi.gov.tr" isimli web sayfası ile 189 Alo Maliye hattı bilgisayar ortamında hizmet verdiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *