ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Zaman ve teknolojiye yenilmemek için direniyor

Zaman ve teknolojiye yenilmemek için direniyor
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2024 / 18.46
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2024 / 18.46

Yeni ve ilginç saç modellerinin geliştiği, berberlerin adının 'hair designer' olduğu, girişinde boncuklardan yapılma sinekliklerin sallandığı, eski tip büyük berber koltuklarının yer aldığı dükkanların zamanla 'Kuaför salonuna' dönüştüğü bir dönemde, mahalle berberleri zaman ve teknoloji karşısında yenilmemek için mücadele veriyor.

200 Yıllık tarihi mekanda hizmet veriyor

Gaziantep'te 68 yaşındaki bir berber, 200 yıllık tarihi mekanda mesleğini inatla ve ısrarla sürdürüp, müşterilerine nostalji yaşatıyor ve yaşam mücadelesini sürdürmeye çalışıyor.

Karagöz Mahallesi Handanbey Caddesi'nde, tarihi Gaziantep Kalesi'nin karşısında bulunan işyerinde, 61 yıldan beri mesleğini sürdüren Mustafa Özberber, müşterilerine en iyi hizmeti verebilmek için çalışıyor.

100 Yıllık ceviz oyma koltukta traş keyfi

Özberber'in, işyerinin tarihi bir mekan olması, müşterilerini oturttuğu 100 yıllık ceviz oyma koltuk ve 70 yıllık ustalar, tıraş olmak için gelen müşterilere değişik bir seçenek sunuyor.

Tabi ki Özberber'in müşterilerini daha çok orta yaş ve üzerindekiler oluşturuyor. Severek yaptığı mesleğini hayatının sonuna kadar sürdürmeye kararlı olduğunu belirten Ozberber, "Berberlik baba mesleğimiz. Dedem de berberdi. Ben, mesleğe 7 yaşında babamın yanında çırak olarak başladım. Aile olarak 200 yıldan beri aynı tarihi mekanda müşterilerimize hizmet ediyoruz. Uzun yıllar babamla çalışıp, berberlik mesleğinin tüm inceliklerini öğrendim. Babam öldüğü zaman da usta olarak yine aynı mekanda mesleğimi sürdürdüm. Mesleğimi çok seviyor olmakla 3 çocuğumu da meslekten uzak tuttum ve işi öğretmedim. Şimdi mesleğimi tek başıma sürdürüyorum ve çırağım da yok. Yaşadığım sürece işimin başında olacağım."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *