ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Zeugma gündemden düşmeyecek

Zeugma gündemden düşmeyecek
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2023 / 16.35
GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2023 / 16.35
Vali Lütfullah Bilgin, Zeugma Antik Kenti için yapılacak çalışmalara ilişkin, geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceğini söyledi.

Bilgin, Nizip ilçesindeki gezi ve incelemeleri ile ilgili açıklamasında, ilçenin sınırları içinde bulunan Zeugma Antik Kenti’nin Gaziantep’in turizm potansiyeli içinde önemli yer tuttuğunu vurguladı.

Yörede, iki yıl aradan sonra kazı çalışmalarını yeniden başladıklarını belirten Bilgin, şöyle devam etti:

“Zeugma için yapılabilecek çalışmalara ilişkin, önümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. Toplantıya, bugüne kadar Zeugma ile ilgili çalışma yapmıştım özel ve resmi kuruluşların temsilcileri katılacak. Toplantıda, Zeugma’da yapılacak çalışmaları değerlendireceğiz.”

Bilgin, kültür ve tabiat varlıklarına duyarlı kesimlerin Zeugma’ya ilgisinin devam ettiğine dikkati çekerek, UNESCO yetkililerinin Gaziantep’e gelerek, Zeugma’ya ilişkin bilgilenmelerini sağladıklarını ifade etti.

Gaziantep ve bölge ekonomisini Zeugma’nın katkısını artırmak istediklerini söyleyen Bilgin, İl Özel İdare Müdürlüğü kaynakları ile sürdürülecek kazılarda ortaya çıkarılacak eserleri, yerinde sergilemeyi amaçladıklarını bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *