ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Anormal soğuklar şehrimizde on beş bin su sayacının patlamasına neden oldu

Anormal soğuklar şehrimizde on beş  bin su sayacının patlamasına neden oldu
YAYINLAMA: 01 Temmuz 2024 / 18.48
GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2024 / 18.48

Kar kalınlığı 9 santim, kar yağışı üç gün devam edecek, Karayolları 54. bölge şefliği sahasında kapalı yol yok.

Son bir hafta içinde şehrimizde ısı mevsim normallerinin çok altına düştü. Isı geceleri eksi 8-10 derece oldu. Bu yüzden su saatlerini soğuğa karşı korumayanlar zarara girdi. Bir gece içinde 15 bin abonenin su sayacı parçalandı.

Su sayaçlarının anormal soğuktan parçalanması üzerine Belediye başkanlığı yazılı bir açıklama yaparak su sayaçlarının anormal soğuk ve dondan korunması İçin etrafının odun talaşı, cam elyafı, bezlerle sarılmasını istedi. Kısa sürede sayaçlar onarılamayacak yurttaşlar zarara girecek, büyük masraflarla Kartalkaya'dan getirilen su boşa akacak. Sayacı patlayanların derhal su işleri müdürlüğüne bildirmesi gerekiyor.

Avrupa üzerinden gelen soğuk havanın çevremizi de etkisi altına alması üzerine dün 9 santim kar yağdı. 54. Karayolları şube müdürlüğü yetkilileri kapalı yol bulunmadığını bildirdi. Araban Yavuzeli yolu bir süre kapandı ekipler derhal müdahale ederek yolu temizledi ve açtı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının birkaç gün devam edeceğini, Avrupa üzerinden yeni bir soğuk dalgasının geldiğini söylediler.

Şehrimizde yapılan rasatlara göre günün en yüksek sıcaklığı sıfır derece, gecenin en düşük ısısı ise eksi 3 derece oldu. Bu yıl şehrimize toplam olarak 324 kilogram, geçen yıl ise aynı sürede 325 kilogram yağış düştü.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *