ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye vatandaşa güçlük çıkarmamalı

Belediye vatandaşa güçlük çıkarmamalı
YAYINLAMA: 04 Temmuz 2024 / 16.38
GÜNCELLEME: 04 Temmuz 2024 / 16.38

Odun tevzi işinde

Belediye vatandaşa güçlük çıkarmamalı

Bir vatandaş aldığı 500 kilo odunun parasını güçlükle temin ettiğini, buna rağmen bir de traktör parası vermeye zorlandığını iddia etti. Bir taraftan fakir halka yardım için ucuz odun verilir, diğer taraftan anlaşmalı traktörcüye halkın sırtından menfaat sağlanır.

Belediye odun tevzi yerindeki düzensizlik nedeniyle vatandaş eziyet çekiyor. Odun almak için satış yerine gidenler, memur zihniyeti uygulaması ile karşılaşarak kışın soğuğunda odun almada güçlüğe uğruyorlar. Ali Türkmen adlı vatandaş belediye satış yerindeki görevlilerden yakınarak bize şunları söyledi: “7.2.1985 çarşamba günü 500 kg odun parasını yatırdım. Aradan iki gün geçtiği halde odunu alamadım. Üçüncü günü gittiğimde de odunun orada bulunan traktörle götürmemin zorunlu olduğunu bildirdiler. Oysa benim sepetli motosikletim vardı. Motoriklerimle odunu götüreceğimi söyledimse de dinletemedim. Traktör de odunu çok pahalıya götürüyordu. Bu para ise benim için önemli idi. En sonunda odunu traktörle götürmek zorunda kaldım. Belediye odun satış yerinde vatandaşlara eziyetten başka bir şey yapılmıyor. 500 kilo odun için günlerce gidip geliyoruz. Bize yazık değil mi?”

öte yandan odun kömür tevzi işlerine yalnız Zabıta Müdürü Şahin Kaygısız'ın baktığı, Kaygısız'ın da genel olarak denetimlerde olup satış yerindeki aksaklıklarla yakından ilgilenemediği, vatandaşın da bu nedenle sıkıntı çektiği öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *