ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bir gün şehrin büyük bir kısmı yanarsa şaşmamak gerek

Bir gün şehrin büyük bir kısmı yanarsa şaşmamak gerek
YAYINLAMA: 14 Haziran 2024 / 11.04
GÜNCELLEME: 14 Haziran 2024 / 11.04

İhmal ve denetimsizliğin sonucu

Bir gün şehrin büyük bir kısmı yanarsa şaşmamak gerek

Kunduracılar sitesinin şehrin ortasına yerleştirilmiş ve her an patlamaya hazır bir bomba olduğu belirtildi.

Dün Toptan Kunduracılar Pasajında yangın çıktı, bodrum katında bulunan 10 işyeri yanarak büyük zarar gördü. Yeniçeri sokakta bulunan pasajda saat 9.30 da başlayan yangın, belediye itfaiye ekiplerinin çalışmaları ile 11.00’e doğru söndürüldü.

İşyeri sahipleri, yangının bodrum katta meydana gelen bir patlama ile başladığını, kısa zamanda çevre iş yerlerine sıçrayarak genişlediğini belirttiler. Yangının kundura imalatında kullanılan tutkal, derbi yapıştırıcı ilaçların küçük bir ateş ile tutuşması sonucu çıktığı öğrenildi. Yangın önleme tedbiri olarak hiçbir önlemin alınmadığı, işyerlerinde kullanılan küçük tüplerin de büyük tehlike yarattığı belirtildi.

Bin kadar kişinin çalıştığı pasajda, patlamadan sonra, pasajın hemen boşaltılması sonucu ölüm olayları önlendi. Yangının paniği sırasında can telaşı ile pencerelerden atlayanlar, ayağını kıranlar oldu.

Karatarla mahalle muhtarı Şahin Kargıner, “Bu mahallenin patlamaya hazır bir bomba olduğunu” söylüyor. Önceki yıllarda şimdi yanan pasajın karşısındaki pasajın yanması ile 3 işçinin hayatını kaybettiğini anlatıyor. Gene pasajın biraz ilerisindeki orloncuların da yangın tehlikesi ile burun buruna olduğu, can ve mal güvenlik önlemlerinin alınmadığı belirtildi.

Yangın yerine gelen Belediye Başkanı Ömer Arpacıoğlu yangın söndürme çalışmalarını gözledi. Arada talimatlar verirken çelişkiye düşülen noktalarda yardım etmeye çalıştı. Gaz maskelerinin çalışmadığı belirtildiğinde yenisinin hemen gelmesini söylerken, su mu köpük mü fışkırtılacağına karar vermeye çalıştı. Ayrıca yanındakilere şehir içinde sitenin olmaması gerektiğini, yoksa büyük zararların önüne geçilemeyeceğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *