ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Dişi koyun kesimi başlayınca et fiyatları düşmelidir

Dişi koyun kesimi başlayınca et fiyatları düşmelidir
YAYINLAMA: 02 Ekim 2024 / 12.00
GÜNCELLEME: 02 Ekim 2024 / 12.00

İnsaflı kasaplar iddia ediyor

Dişi koyun kesimi başlayınca et fiyatları düşmelidir

Fiyatlar düşmezse, Belediye gerekli kontrolü yapmıyor demektir. Et fiyatlarındaki düşüşün kiloda 200 lirayı bulacağı tahmin ediliyor.

Tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de bütün gıda maddelerinde devamlı artış görülüyor. Et fiyatlarının artıp artmayacağı konusunda görüştüğümüz bazı kasaplar önümüzdeki günlerde et fiyatlarında düşme olacağını söylediler.

Eski haldeki kasaplardan birkaçı, bugün için kebaplık ve köftelik koyun etinin 1300 liraya satıldığını, bir süre sonra etin kilosunun 1100 liraya kadar düşeceğini söylediler. Kasaplar gerekçe olarak erkek koyunun çok pahalı olduğunu, canlı olarak kilosunun 575-600 liraya alındığını, dişi koyunun ise ucuz olduğunu söylediler. Bu nedenle de önümüzdeki günlerde dişi koyun kesimi başlayınca fiyatların ucuzlayacağını ifade ettiler.

Gerçeği dile getiren bazı kasapların, çoğunluğu etkileyip etkileyemeyeceği ve fiyatların düşüp düşmeyeceği dişi hayvan kesimi başlayınca ortaya çıkacak.

Yurttaşların dişi koyun kesimi başlayınca et fiyatlarının ucuzlamaması halinde Belediye yetkililerinin duruma el koyması gerektiğini bildirdiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *