Hıdrellez olması nedeniyle halk, diğer günlerden çok farklı olarak mesire yerlerine akın etti. Otomobili olmayanlar Kavaklığa, otomobili olanlar da Dülük ormanlarını doldurdular. Ne Kavaklıkta ne ormanlık yerlerde neredeyse oturacak yer kalmamıştı.
Bu arada Dülük ormanının paralı girişi tam kapasite ile günü doldurdu. Akşama doğru burada 1600 otomobilin girdiği, bunlardan 170 bin lira gelir sağlandığı görüldü. Paralı giriş kısmında banklar, su ve tuvalet bulunduğu için otomobilli piknikçiler genellikle burasının tercih ediyorlar.
Eski Belediye Başkanı Ahmet Turan Ertuğ’un bir düzenlemesi olan paralı giriş kısmından belediyeye küçümsenmeyecek bir gelir sağlanıyor, buraya girenler de daha rahat ediyorlar.
Hıdırellez’i güzel bir bahar günü olarak geçirmek isteyen şehir halkının tüm mesire yerlerini doldurması görülmeye değer bir manzara idi.
Bir trafik görevlisi pazar günü mesire yerlerine yaklaşık 4 bin otomobilin gittiğini söyledi.