ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep havaalanı 1 Mart’ta kapanıyor

Gaziantep havaalanı 1 Mart’ta kapanıyor
YAYINLAMA: 04 Temmuz 2024 / 16.39
GÜNCELLEME: 04 Temmuz 2024 / 16.39

750 milyonluk yatırım

Gaziantep havaalanı 1 Mart’ta kapanıyor

Havaalanının genişletilmesi işi yıl sonunda bitirilecek. Yolcuların biletleri yine Gaziantep’te verilecek, isteyen yolcular otobüsle Adana’ya gönderilecek, Gaziantep’e gelen yolcular da Adana’da inecek ve otobüsle şehrimize getirilecek.

Gaziantep havaalanı 1 Mart’tan itibaren kapatılıyor. Havaalanı 1986 yılı başına kadar kapalı kalacak, bu süre içinde havaalanı genişletilecek, pist genişletilmesi çalışmaları yanında pistin ışıklandırılması da yapılacak. Havaalanında yapılacak olan inşaatlar 742 milyon 500 bin liraya MÖN inşaat şirketine ihale edildi. İhale 750 milyon liraya çıkarılmıştı. İhaleye Yüksel inşaat ve Midilli inşaat şirketleri de katıldı. Açılan teklif mektuplarında sadece teşekkür çıktı, teklif çıkmadı.

Gaziantep havaalanında pist onarımı, banketlerin 3 metreden 7,5 metreye çıkarılması, apron tevsii, müteferrik inşaatlar yanında, pist apron taksirent ve dönüş apronlarının genişletilmesi ve ışıklandırılması da bulunuyor. 1 Mart’tan itibaren Gaziantep havaalanının kapatılmasından sonra Gaziantepli yolcular Adana'dan uçağa bindirilecek. Yolcular biletlerini Gaziantep’ten alacak. Otobüs şirketleriyle yapılan anlaşma gereğince yer ayrılacak ve Adana havaalanında indirilecek. Adana’da inecek Gaziantepli uçak yolcuları da aynı şekilde Gaziantep'e getirilecek. Havaalanı yetkilileri ilk aylarda yolcu sayısına bakacaklarını, yolcu sayısının çok olması halinde müstakil otobüs çalıştırılmasının düşünüldüğünü, yolcuların özel otobüsle Adana havaalanına gönderileceğini bildirdiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *