ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep Radyosu hayal oldu

Gaziantep Radyosu hayal oldu
YAYINLAMA: 23 Haziran 2024 / 17.44
GÜNCELLEME: 23 Haziran 2024 / 17.44

Şimdiye kadar söylenenler doğru çıkmadı

Gaziantep'e kurulan yansıtıcı bu yıl hizmete girecek. Gaziantepliler üzüntülü, küçük bir ilave ile Gaziantep İl Radyosu yeniden kurulabilirdi, diyorlar.

SABAH sordu, Vali Abdülkadir Aksu cevapladı. Uzun süredir Radyo mu, yansıtıcı mı tartışması Vali Aksu'nun cevaplamasıyla gerçek şeklini buldu. Gaziantep radyosu hayal oldu.

Konuyla ilgili olarak sorumuzu cevaplayan Aksu: “Programda Gaziantep ve çevresinde radyoların rahat dinlenmesini sağlamak için yansıtıcı vardır. 1 milyar 100 milyon lira ya bu yıl tamamlanarak hizmete girecektir. Radyo diye bir şeyi bilmiyorum” dedi.

Gazetemizi sık sık ziyaret eden yurttaşlar ise: “Bizleri hep Gaziantep il radyosu kurulacak diye uyuttular. Bu sözler gazetenizde bizzat ANAP genel sekreteri Mustafa Taşar'ın ağzından yayınlandı. Birkaç milyon lirayla bir radyo vericisi kurulabileceği yine yetkililer tarafından ifade edilmişti.

Nedir bu Gaziantep' in başına gelenler? Radyomuzu söktüler, Malatya'ya naklettiler. Yerine de yenisini kurmamak için bütün çabayı harcadılar. Ayıp olmuyor mu politikacılarımızdan?” dediler.

 Vali Aksu'ya Oğuzeli ilçesi yakınındaki Karpuzatan pınarı çevresinde geçen yıl kurulmasına çalışılan ve projeleri Çukurova Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan Dinlenme ve Balık Üretme tesislerinin durumunu sorduk. Vali Aksu şöyle cevapladı: “Çok iyi bir tesis olacaktı. Belediye ile ortaklık yapacaktık. 100 milyona çıkarılacaktı. Belediye param yok diye çekilince tek başına özel idare bu işin altından kalkamaz. Bu yüzden şimdilik vazgeçtik. Yerine Gaziantep için gerekli bulduğumuz, son derece modem, turistik bir otel yaptıracağız. Tasarımız inşallah gerçekleşir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *