ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Halka eziyet mi edilmek isteniyor?

Halka eziyet mi edilmek isteniyor?
YAYINLAMA: 04 Eylül 2024 / 15.53
GÜNCELLEME: 04 Eylül 2024 / 15.53

Şehirde üç gün su kesilecek, kimsenin haberi yok. Sular kesildikten sonra Belediye duyuru yayınladı.

Karşıyaka, Tekel caddesinde yol düzenlemeleri yapmakta olan Karayolları ekipleri şehre su verilen büyük ana boruları parçaladı. Bu nedenle şehre üç gün su verilemeyecek.

Vatandaşların susuz kalmaması için Belediye yetkilileri tarafından durumun halka duyurulması ve tedbir getirilmesi gerek. Belediye Başkanlığı yetkilileri durumu saat 17 den sonra sadece hoparlörle kısa sürede duyurmaya çalıştı. Büyük vatandaş kitlesi hoparlör dinleyemediğinden, yapılan yayınlar iyi anlaşılamadığından büyük su sıkıntısı çekilmesine neden oldu.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini bildiren vatandaşlar: «Suyun kesileceği gazeteler vasıtasıyla da bir gün önce duyurulsaydı susuz kalmaz, eziyet çekmezdik. Belediye vatandaşlara eziyet mi etmek istiyor? Şimdiye kadar diğer Belediye Başkanları zamanında duyurular böyle yapılırdı, şimdi değiştirmeye niçin gerek duyuluyor?» dediler.

Gazete olarak saat 17 den sonra Belediyeye telefon açarak su kesileceğini, haberin doğru olup olmadığını sorduk. Kimse cevap vermedi. Suyun kesileceğinden dahi bazı yetkililer haberdar değil Amacımızın halka hizmet olduğunu, durumu iletmek için gazetelerin para pul istemediğini söyledik. Ne yazık ki bir yetkili bulamadık, cevap alamadık.

Şehirde üç gün su kesilecek. Yurttaşların buna göre hazırlıklı olması gerekiyor. Su işletmeleri Müdürlüğü sırayla semtlere diğer kaynaklardan su vermeye çalışacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *